Erdoğan, Adıyaman'da 2 Bin 798 Deprem Konutunu Hak Sahiplerine Teslim Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da düzenlenen Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde 2 bin 798 konutun hak sahiplerine teslimini gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da düzenlenen Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne katıldı. Törende, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde en çok yara alan şehirlerden biri olan Adıyaman'da, 2 bin 798 konut hak sahiplerine teslim edildi.

Erdoğan, yaptığı konuşmada "Yapılan tespitler sonunda Adıyaman'da yaklaşık 39 bini konut, 3 bin 400'e yakın işyeri ve 3 bine yakın ahır olmak üzere toplam 45 bin 305 hak sahibi belirlendi" açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sadece konut ve iş yeri yapmakla şehirlerimizin cadde ve meydanlarını yeniden düzenlemekle kalmıyoruz. Aynı zamanda şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı'na hazırlayacak temel alt yapıyı ve büyük yatırımları da planlıyor hayata geçiriyoruz" söyledi.

Ayrıca, savunma sanayiinin yatırımlarını deprem bölgesi şehirlerine yönlendirmek amacıyla başlatılan bir iskan ve istihdam projesi kapsamında Adıyaman'a savunma sanayii şirketlerinin ortaklığı ile TUSAŞ'ın koordinasyonunda laboratuvar ve test alt yapısı ile kablo kolektör üretim tesisi kurulacağını belirtti.

Erdoğan, "Böylece sanayi alanında zaten ciddi bir atılım içinde olan şehrimizi savunma sanayiimizin de merkezlerinden biri haline dönüştüreceğiz" ifade etti. (AA)