Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik önemli bir zam müjdesini paylaştı. Erdoğan, emeklilere ek yüzde 5 zam yapılacağını duyurdu ve böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranının yüzde 42,6'ya yükseleceğini belirtti.

FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen Öldü FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen Öldü

Memur, SSK ve Bağ-Kur Emeklilerinin Maaşları Eşitlenecek

Erdoğan, Temmuz ayındaki artışlarla birlikte memur, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının eşitleneceğini vurguladı. Memur emeklilerinin enflasyon farkını alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ise enflasyonun tamamını alacakları için maaş artış oranlarındaki dengesizliğin giderileceğini ifade etti.

gd-gkbywqaam0vv.jpg

Sosyal devlet ilkeleri çerçevesinde, emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkaran Erdoğan, ekonomi yönetiminin Orta Vadeli Programda öngördüğü artışları Meclis onayının ardından en kısa sürede uygulamaya geçirmeyi planladıklarını belirtti. Böylece, toplam 200 milyar liralık ilave kaynağın emeklilerin istifadesine sunulmuş olacağını ekledi. Ayrıntılı bilgiler için takipte kalın!

Editör: MEHTAP ÇELEBİ