Erzincan'da Toprak Altında Kalan Kayıp İşçilerin Yakınları Acılı Bekleyiş İçinde

Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağındaki heyelan sonucu kaybolan 9 işçinin aileleri, bölgede büyük bir üzüntü içinde umutlu bir haber bekliyor. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden ocağındaki heyelan, toprak altında kalan işçilerin ailelerini derin bir üzüntüye boğdu. 13 Şubat'ta gerçekleşen olayda 9 işçinin toprak altında kalmasıyla birlikte, bölgedeki arama çalışmaları devam ediyor.

Kayıp işçilerin yakınları, toprak altındaki sevdiklerinden gelecek bir umut haberi için sabırla beklemeye devam ediyorlar. Bu zorlu süreçte, Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, işçilerin ailelerine psikososyal destek sunarak acılarını hafifletmeye çalışıyorlar.

"Diyecek hiçbir şey bulamıyorum, ciğerimiz yanıyor"

Maden ocağındaki faciayı yaşayan işçilerin mesai arkadaşları da duygusal bir çöküntü içindeler. Cihat Karadağ, gazetecilere, olay anında deprem olduğunu zannederek dışarı çıktığını söyledi.
Arkadaşlarını telefonla aradığını ancak ulaşamadığını anlatan Karadağ, "Senelerdir beraber çalıştığımız, ailemiz, canlarımız. Diyecek hiçbir şey bulamıyorum, ciğerimiz yanıyor. En az onlar kadar ciğerimiz yanıyor." dedi.(AA)