Erzurum'da Nadir Görülen Zıplayan Örümcek Görüntülendi

Erzurum'un Uzundere ilçesinde, Evarcha proszynskii türünden nadir görülen zıplayan örümcek, görüntülendi.

Zıplayan örümcek vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla macro çekim tekniği kullanılarak görüntülenen örümcek, renkli özellikleri ve zıplama yeteneğiyle dikkat çekiyor. İhlas Haber Ajansı'nın servis ettiği habere göre; Uzundere ilçesi, zengin bitki örtüsü ve coğrafyasıyla birçok yabani canlıya ev sahipliği yaparken, bölge sakinleri tarafından keşfedilen bu ilginç örümcek türü, ilçenin doğal güzelliklerini daha geniş kitlelere tanıtmayı hedefliyor.

Uzundere'nin Doğal Harikası: Renkli Zıplayan Örümcek!

Uzundere ilçesi, doğal güzellikleri, nadir görülen canlıları ve zengin bitki örtüsüyle doğa severlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Bu tür doğal zenginlikler, bölgenin tanıtımına olumlu katkılarda bulunuyor.

Dumludağ, örümceği görüntülemenin kendilerini heyecanlandığını belirterek, "Renkli özelliği ve zıplayan böcek olması nedeniyle dikkatimizi çekiyor. Uzundere ilçesinde bitki çeşitliliğinin fazla olmasından dolayı bu örümceği görmek çok zor olabilir. Renkli özellikleri ve zıplayan böcek olması nedeniyle dikkat çekici. Kendi özelliği bakımından sekiz tane gözü bulunan bu örümcek, avlanma yeteneği en gelişmiş böcek türlerinden birisidir. İlçemizde benzer böcek ve hayvanların incelenmesinin birçok açıdan fayda sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.