Bölge

Eşini 17 Bıçak Darbesiyle Öldüren Şahsa Ağırlaştırılmış Müebbet Verildi

Mardin’de bir kız çocuğu dünyaya getiren Vatfa Ecevit, hastaneden taburcu olduğu gün eşi Mehmet Şiyar Ecevit tarafından 17 bıçak darbesiyle öldürüldü. Mahkeme, sanığa indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Mardin’in Artuklu ilçesi kırsal Dara Mahallesi’nde 21 Ocak akşamı meydana gelen olayda, Mehmet Şiyar Ecevit (28), eşi Vatfa Ecevit’i (25) 17 bıçak darbesiyle öldürdü. Olay, Vatfa Ecevit’in 19 Ocak’ta Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir kız çocuğu dünyaya getirmesinin ardından taburcu edilmesiyle başladı. Evine dönen Vatfa Ecevit, eşiyle tartıştıktan sonra Mehmet Şiyar Ecevit tarafından bıçaklandı. Olay sırasında Mehmet Şiyar Ecevit’in annesi de elinden yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Vatfa Ecevit, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve cenazesi mahallede toprağa verildi.

'Hiçbir Savunmam Yoktur, Bilinçli Yapmadım'

Gözaltına alınan Mehmet Şiyar Ecevit, tutuklu yargılandığı davada ‘Eşe karşı kasten öldürme’ suçundan indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemede savunma yapan sanık, olay anında uyuşturucu etkisi altında olduğunu iddia ederek, “Hiçbir savunmam yoktur, bilinçli yapmadım. Adli Tıp Kurumu'na sevkimi istiyorum. Görmüyorum, gözlerim görmüyor. Doğuştan öyledir. Kendi ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum. Yüce yargıdan af diliyorum. Cezam ne ise çekerim. Haddinden fazla uyuşturucu kullandım. Cinnet geçirmişim, 3-4 bıçak vurduğumu hatırlıyorum. Yüce yargıdan af diliyorum” dedi. Mahkeme, sanığın cezasında herhangi bir indirim uygulamadı.

Duruşmanın ardından Mardin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Seher Acay, “Bir kadın cinayetinin yargılaması sona erdi. Yargılamanın sonunda sanık, ‘Eşe karşı öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet aldı ve herhangi bir indirim uygulanmadı” şeklinde konuştu.