Esnafın 30 Yıllık Emeği Yangında Yok Oldu

İpekyolu ilçesindeki Samancılar Sitesi'nde çıkan yangında, 24 deponun yok olduğu ve esnafın 30 yıllık emeklerinin kül olduğu acı bir gerçekle yüzleşti.

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Samancılar Sitesi'nde yaşanan yangın, esnaf için büyük bir felakete dönüştü. 5 Temmuz tarihinde meydana gelen yangında, 24 depo alevlerin kıskacında kalırken, tonlarca saman da kullanılamaz hale geldi. Yangının neden olduğu tahmini zararın yaklaşık 50 milyon lira olduğu belirtiliyor.

Yangın Sonrası Temizlik Çalışmaları: Esnafın Yürekleri Dağlandı

Yangın sonrası Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen temizlik çalışmalarıyla, yangından etkilenen saman yığınları, Van-Özalp kara yolundaki atık tesisine taşındı. Ancak, esnaf için geride kalan manzara yürekleri dağladı. Onlarca esnaf, 30 yıllık emeklerinin kül olduğunu görmekten dolayı büyük bir üzüntü içerisinde.

Van'da Bir Esnafın 30 Yıllık Emeği Yangında Yok Oldu - Mutki Haber

Samancılar Sitesi'ndeki Yangında Esnaflar Büyük Zarar Gördü

Samancılar Sitesi'ndeki yangında mağduriyet yaşayan esnaflardan biri olan Abidin Bayözen, 7 deponun tamamen yanarak kül olduğunu ve kendisinin de büyük bir zarara uğradığını belirtti. 3 milyon lira civarında zararı olduğunu ifade eden Bayözen, arkadaşlarının da benzer şekilde büyük maddi kayıplar yaşadığını vurguladı. Esnaf, ellerinde ne var ne yoksa her şeyin yandığını ve sadece hurdalarının kaldığını dile getirdi.

Van'da Bir Esnafın 30 Yıllık Emeği Yangında Yok Oldu - Mutki Haber

Yangında Aracı ve Depodaki Samanı Yanan Esnaf Halil Ünver: Desteklerimizle Güçleniyoruz

Yangında zarar gören diğer esnaf Halil Ünver ise araçlarının da yangın nedeniyle yandığını ve 500 tona yakın samanın depoda kül olduğunu aktardı. Esnaf, bu zorlu süreçte gelen her türlü destekten duydukları memnuniyeti ifade ederek, Van İl Emniyeti'nin güvenliklerini sağlamak için gece gündüz çalıştığını ve acılarını paylaştığını belirtti.

Yangında etkilenen esnafın göz yaşları arasında geride kalan 30 yıllık emeklerinin yok olması, Van'da büyük bir üzüntüye neden oldu. Olay sonrası Van Valiliği ve ilgili kurumların esnafa destek olacağı ve zararlarının en aza indirilmesi için çaba göstereceği belirtiliyor.