Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz aylarda Aile ve Gençlik Fonu kurulacağını açıklamıştı. Gelen bu açıklama sonrası yapılan hazırlık çalışmaları tamamlandı ve Erdoğan’ın imzasıyla karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar ile birlikte yürürlüğe giren Aile ve Gençlik Fonu; aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimleri ile girişimlerine destek sağlanmasını amaçlıyor.

Aile ve Gençlik Fonu yönetim kurulunda 5 bakanlıktan bakan yardımcıları görev alacak. Hazine ve Maliye, Aile ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıklarından bakan yardımcıları fon yönetim kurulunda olacak. Kurul kararları oy çokluğu ile alınacak. Üyeler, ilgili bakanlar tarafından görevlendirilecek. Söz konusu fon kapsamında yeni evlenen gençlere 150.000 TL kredi sağlanabilecek. İşte detaylar…

KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

faizsiz-kredi-icin-kollar-sivandi-tarih-netlesti-bu-sartlari-tasiyan-herkes-faizsiz-kredi-alabilecek-2431.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Aile ve Gençlik Fonu kapsamında alınan karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda yeni evlenecek olan gençlere 150.000 TL faizsiz kredi verilmesi öngörülüyor. Bu kredide 2 yıl geri ödeme olmayacak ve 4 yılda geri ödeme şartı olacak. Uygulamaya ise pilot bölge olarak, 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde başlanacak.

2 YIL GERİ ÖDEMESİZ 150.000 TL KREDİ

Aile ve Gençlik Fonu için kredi başvuruları internet üzerinden yapılabilecek. Söz konusu fonun kredi tutarları da her yıl artacak. 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde pilot olarak uygulanmaya başlayacak olan fon, daha sonra Türkiye genelinde uygulanmaya alınacak. Gençler, bu fondan kullanabilecekleri 150.000 TL faizsiz kredide 2 yıl geri ödeme yapmayacak.

Altın Fiyatları Son Durum: Gram ve Çeyrek Altın Değerleri Altın Fiyatları Son Durum: Gram ve Çeyrek Altın Değerleri

Aile ve Gençlik Fonu ile aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimleri ile girişimleri desteklenecek. Bu amaçlar kapsamında fona kaynak aktarımları yapılacak ve aktarılacak olan kaynak tutarı ile harcama programları fonun yönetim kurulu tarafından belirlenecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak: HABER MERKEZİ