Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Stockholm'deki bir cami önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına izin verilmesinin kabul edilemez olduğu ve Fas Kralı 6. Muhammed'in talimatıyla elçilere yönelik adım atıldığı belirtildi.

Açıklamada, İsveç hükümetinin Stockholm'de bir cami önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına yeniden izin verdiği ifade edilerek, bu olayın "Hac mevsimi ve Kurban Bayramı gibi kutsal bir döneme denk gelmesi ve bir milyardan fazla Müslümanın duygularının incitildiği yeni bir sorumsuz saldırı" olarak nitelendirildi.

İşgal rejimi Refah'ta bir evi bombaladı: 4 şehid İşgal rejimi Refah'ta bir evi bombaladı: 4 şehid

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Herhangi bir siyasi tutum ya da anlaşmazlık, Fas Krallığı için Müslümanların inancının böyle bir şekilde aşağılanmasını kabul edilemez kılmaktadır. Hoşgörü ilkeleri ve evrensel değerler, bazıların görüşlerini anlamak ve aynı zamanda milyarlarca Müslüman'ın inançlarına saygı göstermek için göz ardı edilemez."

Açıklamada, İsveç hükümetinin rızasıyla gerçekleşen provokatif ve tekrarlanan Kur'an-ı Kerim yakma eylemlerine karşı Kral 6. Muhammed'in talimatıyla Rabat'taki İsveç maslahatgüzarının Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı ve saldırının şiddetle kınandığı, bu tür davranışların kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Aynı şekilde, Stockholm'deki Fas Büyükelçisi'nin de istişare amacıyla ülkeye geri çağrıldığı ve dönüş süresinin belirsiz olduğu belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)