Türk mutfağında pek çok yemek ve mezelerde kullanılan sarımsak, lezzetiyle birçok kişinin favorisi olmuştur. Günde 1 – 2 diş sarımsak tüketmenin faydaları ise adeta antibiyotik kullanımıyla eşdeğer kabul ediliyor.

Sarımsak her ne kadar faydalı bir gıda olsa da kokusu tüketiminin önündeki en büyük engellerden biri oluyor. Sarımsak kokusunu yok etmek ve pratik çözümler ile koku problemlerini ortadan kaldırmak için bazı basit çözümlere başvurabilirsiniz.

SARIMSAK KOKUSU NASIL GİDERİLİR?

Merkez Bankası Rezervleri Yükseldi Merkez Bankası Rezervleri Yükseldi

1677232854.png

Oldukça keskin ve rahatsız edici bir koku olan sarımsak kokusunu gidermenin birçok kolay yolu bulunuyor. Bu pratik yöntemler ile sarımsak kokusunun ortadan kaldırılması sağlanabiliyor. Sarımsak kokusunu gidermede en etkili yöntemler ise meyvelerdir.

Sarımsak kokusunu gideren doğal yöntemlerden bazıları şunlardır:

- Limon: Ortadan ikiye ayırdığınız limonu emerek yiyin. Limon, tuz ve soda karışımı da yine sarımsak kokusunu anında kesecektir.

- Maydanoz: Keskin tadı ile sarımsak kokusunu bastırmada etkilidir. Biberiye yağı ile kullanımı en hızlı etkileri sunar.

- Elma: Kötü kokuları gidermede en etkili yöntemlerden biri elmadır. Sadece bir elma tüketerek kötü kokuları yok edebilirsiniz.

- Yoğurt: Ağız içindeki hidrojen sülfür kokusunu engellemede fayda sağlayan yoğurt, sarımsak gibi keskin kokuları gidermektedir.

ELDEN SARIMSAK KOKUSU NASIL GİDER?

Sarımsak kullanarak yemek yapmak istiyor ancak misafirlerinize kötü kokmak istemiyorsanız elden de sarımsak kokusunu çıkarmanın püf noktaları bulunuyor. Bunun için yine limonun gücünden yararlanmak mümkündür. Yarım limonu aldıktan sonra elinizin her yerine sürün. Birkaç dakika bekledikten sonra ılık suyla elinizi yıkayın. Yıkama sonrasında elinizde kokudan eser kalmayacaktır.

Ele sinen sarımsak kokusunu gidermek için limon yöntemi etkili olacaktır. Sadece pratik birkaç yöntem ile kötü sarımsak kokusunu giderebilir ve rahatça sarımsağı hayatınıza yeniden alabilirsiniz. İster yemeklerde ister mezelerde korkmadan sarımsak kullanabilirsiniz.

Editör: GÜLİSTAN ÇELEBİ