Yunanistan'ın Eğriboz adasında devam eden orman yangınına müdahale etmek için görevlendirilen yangın söndürme uçağı acı bir olaya sahne oldu. CL-415 tipi yangın söndürme uçağı, yangını kontrol altına almak için yaptığı manevradan sonra ormanlık alana düşerek patladı. Olay sonucunda uçaktaki iki pilot da hayatını kaybetti.

Orman Yangını Söndürme Uçağının Düşme Anı Kameralara Yansıdı

Ülke medyasına yansıyan haberlere göre, uçağın Eğriboz adasındaki orman yangınına müdahale etmek üzere havalanırken yaşanan elim kaza sonrası patlama anları kameralara yansıdı. Görüntülerde, uçağın yangını söndürdükten sonra düştüğü ve ardından alevler içinde kaldığı görülüyor.

Tel Aviv'in Kuzeyinde Bıçaklı Eylem: 3'ü Ağır 6 Kişi Yaralandı Tel Aviv'in Kuzeyinde Bıçaklı Eylem: 3'ü Ağır 6 Kişi Yaralandı

Yunanistan hükümeti ve yetkililer, olayla ilgili incelemelerin sürdüğünü belirtirken, hayatını kaybeden iki pilotun aileleri ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti. Orman yangınlarının kontrol altına alınması için büyük çaba sarf eden ekiplere ve yangın söndürme pilotlarına yönelik zorlu görevin risklerini bir kez daha gözler önüne seren bu acı kaza, ülke genelinde derin üzüntüye neden oldu.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)