Güncel

Filistinli Anne ve Engelli Çocukları At Arabasıyla Kaçarken İsrail Askerleri Saldırdı

Gazze'de yaşanan çaresizlik, saldırılar ve hastalık tehdidi altındaki Filistinli bir anne, at arabasıyla güneye kaçmaya çalışırken İsrail askerlerinin saldırısına uğradı.

Gazze'de yaşanan zorluklar ve süregelen saldırılarla birlikte, Filistinli ailelerin çaresizliği artarak devam ediyor. Bu çaresizlikle başa çıkmak isteyen Ümmü Samir ed-Delu adlı bir anne, yanında dört engelli çocuğuyla Gazze'nin güneyine kaçmaya çalıştı.

Ancak umutsuz kaçış girişimleri, İsrail askerlerinin saldırısıyla karşılaştı.

Delu, "Ben İsraillilerden bana ve çocuklara yardım etmelerini bekliyordum. Çocukları arkamda bıraktım. Bu pankartı yazıp yolda yavaş yavaş ilerledim. Bu esnada ben yardım beklerken sonra her taraftan bana ve arkadaki çocuklara kurşun yağdırdılar."

Delu, "Bunu görünce hemen koşmaya başladım ve orayı terk ettik. Ben yardım beklerken bu durumla karşılaştım. Onların kalplerinde merhamet olmadığını anladım." ifadelerini kullandı

Ümmü Samir ed-Delu, yaşadığı acı deneyimi paylaşırken, "Yanımda 4 engelli yetim çocuk var" yazılı bir pankart taşıdığını ve yardım beklediğini ancak İsrail askerlerinin insani bir tavır sergilemediğini ifade etti. Bu trajik olayın ardından, Delu tüm Müslümanlara ve Arap ülkelerine seslenerek, Filistinli ailelerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti ve yardım çağrısında bulundu.

(AA)