Sıcak havanın etkisini gösterdiği Batman'da, fırıncılar en çok sıcaklığa maruz kalan kesimler arasında yer alıyor. Kentte, yaklaşık 300 derece sıcaklıkta ekmek pişiren fırıncılar, hem hava sıcaklığıyla hem de fırın sıcaklığıyla mücadele etmek zorunda kalıyor.

Günde birkaç kez terden dolayı elbiselerini değiştirmek zorunda kalan fırıncılar, sıcaklığın etkisiyle yaklaşık 5 litre su tüketiyor. Fırıncı esnafı, bu zorlu koşullarda sabır ve inançlarıyla ayakta kaldıklarını belirtiyor.

Kan gruplarının sırrı ortaya çıktı: Zeka seviyesinin kan grubuyla ilgisi var mı? İşte en zeki kan grubu… Kan gruplarının sırrı ortaya çıktı: Zeka seviyesinin kan grubuyla ilgisi var mı? İşte en zeki kan grubu…

Bir fırıncı, 25 yıldır fırın işinde çalıştığını ve yaz aylarında dışarıda 45 derece sıcaklıkta olduğunu ancak fırında 250 derece sıcaklık altında çalıştıklarını söylüyor. Günde en az 4-5 litre su tükettiklerini ve üstlerini 3 kez değiştirdiklerini ifade ediyor. Atmaca, sıcaklığa dayanmalarının Allah'ın kendilerine verdiği bir sabır olduğunu vurguluyor.

Başka bir fırıncı ise, çocuklarının geçimini sağlamak için sıcaklığa katlanmak zorunda olduklarını belirtiyor. Yazın bile en az 300 derece sıcaklığın önünde ekmek pişirdiklerini söyleyen Özbey, işe başlamadan önce tişörtlerini ıslatarak ve başlarına su dökerek çalışmaya başladıklarını aktarıyor. İşlerinin zor olduğunu ancak yine de şükrettiğini ve ekmeğin peşinde olduklarını ifade ediyor.

uyy.jpg
fırındaki sıcaklık

Editör: Mezher Yamaç