Bitlis ve İlçelerinde 1 Mayıs Mesajları 2020

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan: Emeğin, alın terinin, üreterek çalışma gücünün kutlandığı bu günde, Ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında büyük payı olan tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günlerini en içten duygularımla kutlar, aileleri ile birlikte sağlık, huzur ve mutluluklarla dolu günler dilerim.

Bitlis Valisi Oktay Çağatay: Emeğin, dayanışmanın, birlik ve beraberliğin timsali olan işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir yere sahiptir. İlimizin ve ülkemizin gelişme ve kalkınma hamlelerine emekleri ve alın terleriyle büyük katkı sağlayan, özverili çalışmalarıyla üretimin en önemli unsuru olan işçilerimiz ülkemizin huzur ve refah ortamına erişmesine önemli katkı sağlamaktadırlar. Bu anlamlı günün hem işçilerimizin kendi arasında dayanışmayı hem de diğer sosyal kesimler arasında diyalog ve işbirliğini geliştireceğine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle işçi emeklileri, kamu ve özel sektörde görev yapan tüm işçi kardeşlerimin gününü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.”

Bitlis Dernekler Federasyonu BİDEF: 1 Mayıs barış, demokrasi ve güvenIi bir geIecek için mücadeIe günüdür. Dayanışmanın, iyiliğin, birliğin ve güzelliğin birleştiği 1 Mayıs'ta tüm emekçilerimizin günü kutlu olsun.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım: Ülkemizin büyümesinde ve ilerlemesinde emek ve alın terleriyle önemli pay sahibi olan işçi ve emekçi kardeşlerimizin “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü"nü tebrik ediyorum. Bu günün dostluk, kardeşlik ve dayanışmanın artmasına; birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesine vesile olmasını diliyorum.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası TATSO Başkanı Bilal Adabağ: Güçlü bir Türkiye için; gecesini gündüzüne katarak, canla başla çalışan, ekmeğine alın terini katmış, bütün işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani: Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkanımız mesajında, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü; barışın, kardeşliğin ve dayanışmanın güçlenmesine vesile olmasını diliyorum. Alın teri döken İşçinin ve emekçinin sıkıntısız bir şekilde, huzurla çalışması, haklarının alın terleri kurumadan verilmesi çok önemlidir. Sizin emeğiniz, alın teriniz, cefakâr ve fedakâr gayretlerinizle hizmetlerimizi gerçekleştireceğiz ve gerçekleştiriyoruz. Biliyoruz ki hiçbir hizmet kolay yapılmıyor. Emeğin, alın terinin her daim sembolü olan, ekonomi, sanayi, tarım alanında kısaca ülkemizin en ücra köşesinde çalışan, emek veren tüm işçi kardeşlerimin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay: Verdiğiniz emeklerle, alnınızdan akan terinizle bu ülkeye kattığınız değerin farkındayız. Her birinize minnettarız! Başta Belediye personelimiz olmak üzere tüm işçi ve emekçi kardeşlerimizin #1Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum

Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer: Alın terleriyle insanlara, insanlığa sürekli bir katma değeri olan, ülkemizde ve Dünya’nın her yerinde insanlar için lokomotif bir güç oluşturan tüm işçi kardeşlerimizin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü yürekten kutluyorum.

Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak: Çalışan ve üreten herkesin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü gönülden tebrik ediyorum.

Hizan Belediye Başkanı Cezail Aktaş: Emeğin ve Emekçinin Bayramı kutlu olsun

Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu: Emek ve alın terleriyle ülkemizin büyümesinde ve kalkınmasında önemli rol oynayan işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Ülkelerin istikrar içinde gelişmesi ve ilerlemesinde, ekonomilerinin yapılanmasında ve belirlenen hedeflere ulaşmasında işçi ve emekçi kardeşlerimizin katkısı çok büyüktür. Bizler, millet olarak, işçinin, emekçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin kutsiyetine inanan bir kültürün mensuplarıyız. Bu sebeple ülkemizin mutlu ve müreffeh geleceğe yürüyüşünde çalışanlarımızın emeklerinin tam karşılığını almalarını, çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesini, hak ettikleri yaşam standardına kavuşmalarını çok önemsiyoruz. Tüm dünyada birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanan; işçi ve emekçi kardeşlerimizin demokratik ve barışçıl yollarla hak arayışlarının simgesi olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün, çalışanların sorunlarının dile getirilmesine ve çözüm yollarına ışık tutulmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün işçi ve emekçilere hayırlar getirmesini diliyor; bu bayramın barış içinde yaşanacak daha güzel bir dünyanın kurulmasına vesile olmasını temenni ediyor; tüm işçi ve emekçi kardeşlerimi en içten duygularımla selâmlıyorum.

Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy: Haksızlıkların, eşitsizliklerin, adaletsizliklerin ve ezilmenin olmadığı, Emeğin sömürülmediği, aydınlık, eşit ve güzel bir dünyayı göreceğimiz günlerin geleceği umuduyla, Tüm emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlar,Hayırlı Cumalar diliyorum.

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili M. Furkan Sancaktutar: Tüm çalışanlarımızın emek ve dayanışma günü kutlu olsun