Bitlis ve ilçelerinde 23 Nisan mesajları 2020

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Tanğlay, yayınladığı mesajında yarınların teminatı olan çocukların geleceğin lider ülkesi Türkiye'yi daha müreffeh yarınlara taşıyacaklarını belirtti. Başkan Tanğlay'ın mesajında şu ifadelere yer verdi. "Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutluyoruz. 23 Nisan, Anadolu'da yakılan hürriyet meşalesi ile bağımsızlığın kayıtsız şartsız Türk Milletinde olduğunun adıdır. 23 Nisan 1920 tarihi; istiklal mücadelesini gönül birliğiyle yapmaya azmetmiş aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır. Bu birlik ve beraberlik sayesinde zafere ulaşılmış; işgal altındaki topraklarımız, yeniden bağımsızlığına kavuşmuştur. Bununla birlikte milletimizin önünde yepyeni bir ufuk açılmış, yeni idealler, yeni hedefler ortaya konulmuştur. Bu günü bayram olarak çocuklarımıza armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çocuklarımıza verdiği değeri göstermiş ve milletimizin geleceğinin çocuklarımızın omuzlarında yükseleceğini işaret etmiştir. Bugün olduğu gibi gelecekte de barış, huzur ve refahı sağlayacak; ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan: Ulusal Bağımsızlığımızın, demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının yıl dönümünü kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Dileğimiz, tüm dünya çocuklarının sevgi, barış ve huzur içinde, kardeşlik duygularıyla her günü bayram coşkusuyla yaşamalarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milli Mücadelede emeği geçen ve vatan müdafaasında şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Tatvan TSO Başkanı Bilal Adabağ: Milli Mücadelede emeği geçen ve vatan müdafaasında şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Bitlis Valisi Oktay Çağatay: Dünyada ilk defa çocuklara armağan edilen bayram olma özelliğini taşıyan ve tüm dünya çocuklarının ülkemizde buluştuğu gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. Yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kurtuluş savaşımızın en önemli dönüm noktası olan 23 Nisan 1920 milletimizin bağımsızlık ve özgürlük iradesini tüm dünyaya ilan ettiği tarihtir. İstiklal Mücadelemiz, ülkemizin o günlerde içinde bulunduğu her türlü güçlük ve olumsuz şartlara rağmen, ilk meclisimizin ortaya koyduğu " Hâkimiyet, kayıtsız şartsız milletindir" şiarı sayesinde kazanılmıştır. Milletimizi ortak bir gaye etrafında bir araya gelerek birleştiren ilk Meclisimiz, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, hür yaşama uğruna sergilenen fedakârlığın en güzel timsali olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyanın geleceğini şekillendirecek olan çocuklar arasındaki karşılıklı dostluk, sevgi ve saygı duygusunun aşılanmasını sağlayan bu bayram ile daha o günlerde uluslararası dostluğa ve barışa giden yolun, çocukların elinde yükseleceğini öngörmüştür. Bu vesileyle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Ulusal Kurtuluş Mücadelesi uğrunda can veren şehitlerimizi rahmetle; gazilerimizi minnetle anıyor, bütün ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak: Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 100. yılını ve #23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız ve TBMM’nin açılışının 100.Yılı Kutlu Olsun.

Gölbaşı Belediye Başkanı Mehmet Avunç: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu olsun. Yakın zamanda Yeniden Okullarımızda buluşacağız çocuklar Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 100. yılı kutlu olsun.

Ahlat Kaymakamı Erkan İsa Erat: Millet iradesinin tecelli ettiği, demokrasimizin çatısı olan yüce meclisimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutluyoruz. Tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlanılan ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ilkesinin teminatı olacak nesilleri bir araya getirmesi açısından büyük bir öneme sahiptir. 23 Nisan 1920 ruhu, temsil ettiği bütün değerler ve ifade ettiği anlamlar ile çocuklarımızın sahipliğinde ve şahitliğinde çok değerli bir miras olarak nesilden nesile aktarılacaktır. Bu bilinç ve irade ile Ahlat Kaymakamlığı olarak, tüm faaliyetlerimizde de çocuklarımızı ön planda tutuyor, tüm imkanlarımızla onları mutlu bir geleceğe hazırlamak için çaba sarf ediyoruz. Bu vesile ile başta ilçemiz ve ilimiz olmak üzere tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, TBMM’nin açılışının 100. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle yad ediyoruz.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Erdal Necip Yardım: TBMM'nin açılışının 100. yıl dönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, bu güzel günün dünyanın bütün çocuklarına sağlıklı bir gelecek getirmesini temenni ediyorum.

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban: Millî İrâde ve Millî Hâkimiyeti Temsil Eden ve ilelebet hüküm sürecek olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun.

Mutki Kaymakamı Muhammed Serkan Şahin: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy: Günkırı'da 23 Nisan bir başka güzeldir.. Eski günlerimize dönmemiz dileğiyle.. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun çocuklar.

Hizan Belediye Başkanı Cezail Aktaş: Mustafa Kemal Atatürk'ün 21 Nisan 1920'de tüm memlekete ivedi telgraf olarak gönderdiği metin şöyle başlıyor: Tanrının lûtfuyla Nisanın 23’üncü Cuma günü, Ankara’da Büyük Millet Meclisi açılacaktır." Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili M. Furkan Sancaktutar: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100 yıl dönümü kutlu olsun