Bitlis ve ilçelerinde ramazan bayramı mesajları 2020

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay: Mübarek Ramazan Bayramı münasebetiyle yayımladığı kutlama mesajında tüm Müslüman aleminin bayramını kutladı. Başkan Tanğlay yayınladığı mesajda “Dinimizin, rahmet, merhamet ve bereket ayı olarak nitelediği mübarek Ramazan-ı Şerif’i geride bırakarak, milletçe muhabbetle kucaklaştığımız bir bayrama daha kavuşmuş bulunuyoruz. Değerli Bitlisliler; her ne kadar tüm dünyanın mücadele ettiği korona virüs salgını sebebi ile ülkemizde uygulanacak sokağa çıkma yasağından ötürü bu Ramazan Bayramını sevdiklerimizden ayrı geçirecek olsak da; karşılayacağımız nice sağlıklı, huzurlu, mutlu bayramlar hayali ve temennisi ile tüm çalışma arkadaşlarımın ve kıymetli Bitlisli hemşerilerimizin Ramazan Bayramını kutluyorum. Bu bayramı çocuklarından, torunlarından ayrı geçirmek zorunda olacak değerli büyüklerimizin ellerinden; bayram sevincini ve heyecanını evde yaşayacak çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Bu vesileyle, tüm hemşerilerimin ve İslam dünyasının Ramazan Bayramını kutluyor, bayramın ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani: Bayramların, toplumun birlik ve beraberliğini pekiştirdiği, hoşgörü ve barışın hâkim kılındığı günler olduğunu belirten Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani sözlerinin devamında, “Rahmet ve mağfiret ayı olan bir Ramazan-ı Şerif’i daha geride bırakmanın ve mübarek Ramazan Bayramı’na ulaşmanın sevinicini hep birlikte yaşıyoruz. Rabbimizin bize nimeti olan dini bayramlar; birlik, beraberlik, kardeşlik ruhumuzu pekiştirmesi, her türlü kırgınlıkları unutturması bakımından çok önemli bir fırsattır. Ülkemizi olduğu gibi tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle ülkemizde sokağa çıkma yasağından ötürü bu yıl bayramı sevdiklerimizden ayrı geçirecek olsak da; kalplerimiz ve gönüllerimiz bir olacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz bir zorluk yoktur. Bu yıl Ramazan Bayramı’nın manevi ruhuna uygun bir şekilde, tedbirler elden bırakılmaksızın kutlanması ve bu musibetten biran önce kurtulmak en büyük temennimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta kıymetli Tatvanlı hemşerilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nın mübarek olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy: Mübarek Ramazan Bayramınızı en içten duygularımla kutlar; size, ailenize, ülkemize, islam alemine ve tüm insanlığa sağlık, huzur,barış ve hayırlar getirmesini dilerim..

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Erdal Necip Yardım: Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan bir Ramazan ayını geride bırakarak, bir bayrama daha kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Milletimiz ve İslam âlemi nezdinde çok özel ve anlamlı bir yeri olan dini bayramlarımız, hoşgörü duygularını güçlendiren, sevinç ve mutluluğu milletçe yaşadığımız mukaddes günlerimizdendir. Koronavirüs tehlikesi nedeniyle bu bayramı önceki bayramlarımızdan biraz daha farklı kutlama konusunda milletimizin gereken hassasiyeti göstereceğine olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle İslam âleminin, Ülkemizin, Bitlis Eren Üniversitesi ailesinin ve Saygıdeğer Bitlislilerin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, bayramın insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum. Hep birlikte nice bayramlara…

Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban: Ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam Âlemi için hayırlara vesile olması temennisi ile Mübarek Ramazan Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyor, sevgi, saygı ve muhabbetlerimi iletiyorum Ramazan Bayramımız Mübarek Olsun..

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy: Bu bayramda sevdiklerimizden ne kadar uzak olsak da, buruk yaşasakta bayramı bayram yapan bir olmaktır. Bu vesileyle Mübarek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, bayramın tüm insanlığa, İslam âlemine, ülkemize ve ilçemize; sağlık, huzur, mutluluk ve bereket getirmesi temennisiyle sevgi ve saygılarımı sunarım.

CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık

Fettay Aksoy

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili M. Furkan Sancaktutar

Tatvan TSO Başkanı Bilal Adabağ: Koronavirüs nedeniyle dost ve akrabaya hasretin arttığı bu günlerde bayrama kavuşturan mevlaya sonsuz şükürler olsun. Tüm ümmetin ektiğinin hasadını yaptığı bayram günlerinin yeniden eskisi kadar cıvıl cıvıl olacağı bayramlar temenni ediyor, Mevladan tüm eş, dost ve akrabalarımızla beraber geçireceğimiz nice bayramlara kavuşturmasını diliyorum. Bu vesile ile; Koronavirüs musibetinin tez zamanda bitip, hayra dönüşmesini yüce Allah'tan diler, tüm ümmeti Muhammed'in Ramazan Bayramını tebrik ederim.

Beşminare Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer

Bitlis İl Genel Meclis Başkanı Cemalettin Kinç: Değerli hemşehrilerimin ve tüm islam aleminin Mubarek Ramazan Bayramını en samimmi duygularımla kutluyorum.Bu zor sureci de Allah'in izniyle kaynaşmış ve kenetlenmiş bir millet olarak atlatacağız.Çok şükür zorları başaran bir ülke olduğumuzu dunya-âlem yakinen biliyor.Böylesine evrensel krizleri serin kanlılıkla yöneten Ulu'l Emr'in/Reisimizin ve hükümetimizin almış olduğu kararlara harfiyen uyan necip milletimize müteşekkiriz.Hüzün içerisinde vedalaşmakta olduğumuz Şehr'i Ramazanın akabinde sürur ve gurur ile idrak etmekte olduğumuz "Ramazan Bayramınızı" tekrardan kutlar,Sağlık-Sıhhat ve Huzur içerisinde bir bayram geçirmenizi yüce MEVLA'dan temenni ediyorum

AK Parti Bitlis İl Başkanı Engin Günceoğlu

Bitlis Asarı Sanat Koruma Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şazime Hancı

Bitlis SMMMO Başkanı Barış Müştakhan

HDP Bitlis Milletvekili Celadet Gaydalı

Bitlis Valisi Oktay Çağatay: Kıymetli Bitlisli hemşerilerim, Yüce Allah’ın, bizleri birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde Ramazan Bayramı'na ulaştırmış olmasının sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar, milletimizin manevi değerlerinin ve tarihimizin derinliklerinden gelen yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel yaşandığı müstesna zamanlardır. Bu yıl tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle bu bayramı büyüklerimiz, komşularımız ve akrabalarımızla birlikte geçirememenin burukluğunu yaşıyoruz. Bayram hatırlamaktır, hatırlanmaktır. Bu bayramda sokağa çıkma yasağı kurallarına riayet ederek bayramı evimizde geçirelim. Büyüklerimizle, komşularımız ve akrabalarımızla olan bayramlaşmamızı telefon veya diğer iletişim araçlarıyla yapmaya gayret gösterelim. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Bitlisli hemşerilerimin Ramazan Bayramı'nı en içten duygularla kutlar, bu kutsal vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor, herkese aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini diler, selam ve saygılarımı sunarım.

AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar: Çok değerli Bitlisli hemşehrilerim, kardeşlerim, büyüklerim, can dostlarım, Bu güzel mübarek günde Allah’ın rahmeti,bereketi ve inayeti hepimizin üzerine olsun. Bütün dünyayı ve ülkemizi saran bu COVİD-19 salgını insanlık tarihinin en ağır imtihanı olmuştur. Milyonlarca insan bu salgından etkilenmiş ve binlerce insan hayatını kaybetmiştir. Ülke olarak tüm tedbirleri almış bulunmaktayız. İnanıyorum ki tüm bu sıkıntı ve zorlukları hep birlikte aşacağız. Bu süre içerisinde evlerimize kapandık, camilerimiz cemaatsiz kaldı, teravihler kılınmaz oldu. Mahzun ve mahpus bir Ramazan geçirdik. Bu bayramda büyüklerimizi ziyaret edip ellerini öpemeyeceğiz, sevdiklerimize doyasıya sarılamayacağız, dostlarımızı, komşularımızı, akrabalarımızı ziyaret edemeyeceğiz. Hüzün ve kederin hâkim olduğu buruk bir bayram geçireceğiz. Alınan bu tedbirler hepimiz içindir. Küçüklerimiz ve büyüklerimiz içindir. İletişim kanallarını kullanarak tüm sevdiklerimize ulaşacak, bayramlarını kutlayacağız inşallah. Bu tedbirler neticesinde; yeniden eski güzel günlerimize, sevdiklerimizle bir araya geleceğimiz iftar sofralarımıza, kucaklaştığımız bayramlara kavuşacağız. Bu temenni ve duygularla, Mübarek Ramazan Bayramınızı, en samimi duygularımla kutluyor; bayramın İlimize, Ülkemize, İslam âlemine ve bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini diliyorum. Biz Müslümanlar için ilahi bir armağan olan bayramlar aramızdaki ayrılıkları kaldıran, dargınlıkların ve kırgınlıkların bir kenara bırakıldığı, ihtiyaç sahibi muhtaç ve kimsesizlere yardım elinin uzatıldığı, dostluklarımızı geliştirdiğimiz, dayanışma ve paylaşım ruhu ile kardeşliğimizi güçlendirdiğimiz çok değerli ve müstesna zamanlardır. Bu hissiyatla, yediden yetmişe bütün hemşehrilerimin ve İslâm Âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bayram günlerinde bütün insanlık ailesi için huzur ve barış dilemeyi, nerede kalbi kırık bir insan varsa ona ulaşmayı ve kırık gönüllere merhem olmayı asla unutmayalım. Zira bayram, gönül almak, kalp onarmak, mazlum ve mağdurların yüzünü güldürmektir, barıştır, sevgidir, saygıdır, kardeşliktir. Bu bayram vesilesiyle gönlünüzün dertlerden arınmış, tüm gözyaşlarımızın dinmiş, huzur, sağlık, güzellik, birlik, beraberlik dolu; küskünlerin barıştığı, güvenin ve kardeşliğin hâkim olduğu, yüzümüzde gülümseme kalbimizde huzurun dolacağı, dualarımızın kabul olduğu, bu virüs belasının ebeden insanlık âleminden def edildiği temennisiyle Ramazan Bayramı’nın İslam âlemiyle birlikte tüm insanlığa huzur, barış ve esenlik getirmesini temenni ediyorum. En kalbi duygularımla saygı ve muhabbetle hepinizi selamlıyorum. Allah’a emanet olunuz.

Zeki Peker İş adamı: Bu Mübarek Bayramın Siz ve Aileniz için Hayırlara Vesile Olmasını Diliyorum. Başta Ülkemiz Olmak Üzere Tüm Dünyanın Sağlıklı Güzel Günlere Kavuşması Temennisi ile Siz ve Değerli Ailenize Selam ve Saygılarımı Sunuyorum

Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak: Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, en kısa sürede ülkemizde ve Dünyada ki salgınla mücadelenin kazanıldığı, tüm eş, dost , aile efradımız ve sevdiklerimiz ile bir ve beraber olunduğu, sağlık, esenlik ve mutluluk dolu nice Bayramlar diliyorum...

Türkiye Muay thai federasyonu Asbaşkanı Mehmet Salih Aygün: Rabbimiz'le kul olmak üzere ahitleştiğimiz o günün hatırına Rabbimiz'in kullarına vefalı birer dost olalım.. Ramazan Bayramınız mübarek olsun dostlar

Bitlis İl Sağlık Müdürü Koray Okur

Bitlis Genç İş Adamları Derneği: Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimizle tebrik eder, yaşadığımız salgın hastalığın bir an önce bitip sağlıklı günlere kavuşulmasını, ülkemiz ve dünyada huzur ve refahın hakim olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederiz.

Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Korkmaz

Hizan Kaymakamı Mustafa Köleoğlu: Kıymetli Hizanlı hemşehrilerim, Koronavirüs nedeniyle ilk kez bayramı, sokağa çıkma yasağı çerçevesinde hanelerimizde geçireceğiz. Yine ilk kez bayramların olmazsa olmazı; eş dost, komşu ziyaretleri yapılamayacak. Bu bayramda misafirimiz de olmayacak, dolayısıyla karşılıklı ikramlarda bulunamayacağız. Ayrıca ne hazin tecelli ki ömrümüzde ilk kez bayram namazı kılamadan bayrama merhaba diyeceğiz. Tüm bu olumsuzluklar içerisinde umuyor ve diliyoruz ki, on bir ayın sultanı olan ramazan; kulluğumuzu onaran değer ve yükümlülükleriyle, kendimize çeki düzen vermemizi sağlayan ilkeleriyle, bizleri yeniden biçimlendiren ahlak ve fazilet ölçüleriyle, yeniden canlandırdığımız dostluk, kardeşlik ve komşuluk ilişkileriyle esaslı bir muhasebe yapmamıza vesile olur. Biliyoruz ki kültürümüzde ve inancımızda özellikle dini bayramlar, iman kardeşliğinin gerçek tezahür sahneleridir. İdrak ettiğimiz bu bayram, aslında virüs nedeniyle kuraklık çeken tüm insanlığın kurtuluşu için akan bir rahmet pınarıdır. Farklı coğrafyalardan, farklı dillerden, farklı ırklardan, farklı renklerden ve farklı kültürlerden milyonlarca Müslümanın bu bayramda camiden mescitten uzakta olduğunu düşünerek yaşanılan durumdan ders çıkarması merhamet kuraklığı çeken insanlığın merhameti yeniden kuşanması için büyük bir umuttur. Bu bayram günlerinde koronavirüsün bizleri evlerimize hapsettiği gerçeğinden hareketle anne ve babalarımızın rızalarını kazanmaya çalışalım. Hayatın çilesini birlikte omuzladığımız eşlerimizi mutlu etmenin yollarını arayalım. Günlerdir sokağa çıkamayan evlerimizin canlı bayramları olan çocuklarımızı mutlaka bayramın coşkusuyla tanıştıralım. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin, milletimizin ve İslâm âleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Virüsün esir alıp evlerine hapsettiği bütün insanlığa, sağlık, huzur, barış, adalet ve merhamet getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan: Bayramlar, toplum olarak birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirdiğimiz, sevinçlerimizi ve mutluluğumuzu paylaştığımız özel günlerdir. Asırlarca, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği bu coğrafyada, millet olarak Ramazan ayında yakaladığımız manevi havayı bütün hayatımıza yansıtmamız en büyük temennimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Koronavirüs salgını nedeniyle evde geçirmek zorunda olacağımız Ramazan Bayramı’nın Ülkemize ve Milletimize kardeşlik, sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni eder, tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlarım

Küresel Gazeteciler Konseyi Bitlis