Bitlis Resimleri

Emekliler ek bir maaş daha alabilecek! Yeni sistemin detayları açıklandı

Meclis’e gelmesi planlanan yeni düzenlemede emekliler ek bir maaş daha alabilecek. Detaylar netleşti.

Yeni düzenleme kapsamında ev hanımlarının emeklilik durumu, SSK ve Bağ-Kur prim gün sayılarının eşitlenmesi gibi konular da ele alınacak. SGK Uzmanı Emin Yılmaz, TES'le ilgili olarak, bu sistemden yararlananların emekli maaşlarının yanı sıra ek bir maaş alacaklarını duyurdu.

Milyonlarca çalışanın dikkatle takip ettiği Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi, 1 Ekim’de TBMM’nin açılmasıyla birlikte yeniden değerlendirilmek üzere masaya yatırılacak. TES, emeklilik döneminde ek bir gelir sağlamayı amaçlıyor.

Sistem çerçevesinde, çalışanların maaşlarından belirli bir oran kesilerek, bu kesintiye devlet ve işveren katkıda bulunacak. SGK Uzmanı Emin Yılmaz, TES'in detaylarını TGRT Haber ekranlarında paylaştı.

Emin Yılmaz, tamamlayıcı emeklilik sistemi hakkında yaptığı açıklamada, sistemin kısa sürede hayata geçirileceğini belirtti. EK MAAŞ ALABİLECEKLER 2017'den bu yana uygulanan Bireysel Emeklilik Sistemi'nde çalışanların brüt maaşından yüzde 3 oranında kesinti yapılıyor. TES ile bu kesintiler zorunlu hale gelecek ve işverenler de bu kesintilere minimum bir buçuk veya iki puanlık katkı sağlayacak.

TES kapsamında, maaşlardan yapılan kesintiler ve işveren katkılarıyla oluşturulan fon, emeklilikte ek bir gelir sağlayacak. Çalışanlar, emeklilik şartlarını yerine getirdiklerinde devletin sosyal güvenlik sisteminden bir maaş alacakları gibi, Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nden de ikinci bir maaş alabilecekler.