Bitlis Resimleri

SGK uzmanı açıkladı. Emeklinin maaş zammında 2 yeni hesap ortaya çıktı

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zammın oranları için Ocak 2025 takvimi işlemeye devam ediyor. Ağustos ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, gözler emekli maaşlarına çevrildi.

Temmuz 2024'te memur ve memur emeklilerine yüzde 19,31, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise yüzde 24,73 oranında zam yapılmıştı. Şimdi ise ikinci 6 aylık enflasyon verileri bekleniyor.

CNN Türk'te yer alan habere göre, sosyal güvenlik uzmanı Murat Bal, Ocak 2025’te beklenen zam oranlarını hesapladı.

Temmuz ve Ağustos ayında açıklanan enflasyon oranlarının sırasıyla yüzde 3,31 ve yüzde 2,47 olduğu belirtilirken, bu iki ayın toplamda yaklaşık yüzde 6’lık bir zam artışına işaret ettiği ifade ediliyor.

Uzman Bal, kalan dört ayda açıklanacak enflasyon verilerine dikkat çekerek, "Temmuz ve Ağustos aylarındaki oranlar toplamda yüzde 6 civarında bir artışa neden oldu. Kalan dört ayın verilerini de beklememiz gerekiyor," dedi.

Bal, Ocak 2025’te rakamların netleşeceğini belirterek, "Beklenti anketlerinde enflasyonun maksimum yüzde 41 civarında çıkacağı öngörülüyor. Ancak hedeflenen enflasyonun 36-37 arasında olacağı öngörülüyor," şeklinde konuştu.

Bu çerçevede, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 15 civarında bir artış, memur emeklileri için ise yüzde 10-11 civarında bir artış bekleniyor.