Bölge

Fuarda 50 Bin Dolarlık Tespih Sergileniyor

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan "3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı"nda, 50 bin dolar değerindeki tespih büyük ilgi görüyor.

Adana Valiliği himayesinde düzenlenen "3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı", TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı. Açılışta konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, Adana'nın etkinliklerle renklendiğini ve yerel halkın organizasyonlara büyük ilgi gösterdiğini ifade etti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise tespihin Türk toplumu için manevi ve sosyal açıdan önemli bir aksesuar olduğunu vurguladı.

Fuarda, 50 bin dolar değerinde bir tespih sergilendi. İşletme sahibi Mehmet Demir, bu tespihin tespit ustası Beylerbeyi Galip tarafından yapıldığını belirtti. Tespihin büyük ve tek parça olması, ebat ölçüleri ve hatasız yapısıyla dikkat çektiğini dile getiren Demir, "Bu tespihin çok değerli olmasının sebebi ölçülerinin büyük ve tek parça olması. Ebat ölçüleri ve hatasız olması bakımından muadili olmadığından 50 bin dolar istiyoruz. Üretimi 1900'lü yıllarda Almanlar tarafından dökülen bir malzemeden yapılmış tespih. Toplam 210 gram ağırlığı, ustamızın burada şahsına münhasır imzası var. Aslında bu tespihi almak isteyen oluyor. Bu da camia arasında bir namdır, şöhrettir. O yüzden çok da satma taraftarı değiliz." dedi.

Fuar, 20 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.