Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları 68. gününde devam ediyor. Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yapılan son saldırılarda 179 kişinin şehit olduğunu, 303 kişinin yaralandığını açıkladı.

İLKHA haberine göre; Gazze'nin son durumuyla ilgili bilgi veren Kudra, işgalin 68 gündür devam ettiği bu süreçte 18 bin 787 kişinin hayatını kaybettiğini, 50 bin 897 kişinin de yaralandığını ifade etti. Son saldırılarda yaşanan 179 kayıp ve 303 yaralı sayısı, Gazze'deki insanlık dramının ne kadar derinleştiğini gösteriyor.

İşgalin Saldırıları Hastanelerde Katliam ve Savaş Suçuna Yol Açtı

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, işgalin son saldırılarında 18 katliam ve savaş suçu gerçekleştirdiğini belirterek, özellikle Kemal Advan Hastanesi'ne düzenlenen baskında hastanenin adeta kışlaya çevrildiğini ifade etti. Hastanenin boşaltılması tehdidinde bulunulduğunu ve yaralıların Şifa Hastanesi'ne nakledilmeye zorlandığını aktaran Kudra, ancak Şifa Hastanesi'nin de tedavi yapamayacak durumda olduğunu belirtti.

33157564.webp

Drift Yapan Sürücüye Büyük Ceza! Drift Yapan Sürücüye Büyük Ceza!

Gazze Sağlık Bakanlığı, işgalin sebep olduğu sağlık krizi nedeniyle barınma merkezlerinde ve sokaklarda birçok kişinin enkaz altında kaldığını ve şu an için bu durumun dayanılmaz olduğunu vurguladı. Bulaşıcı hastalıkların yayılma riski, yetersiz beslenme, içme suyu ve kişisel hijyen eksikliği gibi sorunlar da yaşanmaktadır.

Uluslararası Topluma Acil Yardım Çağrısı

Gazze Sağlık Bakanlığı, uluslararası topluma Gazze'nin güneyindeki hastanelere yardım gönderme ve tıbbi malzeme temini konusunda acil çağrıda bulunarak, bölgedeki tıbbi yetersizlik nedeniyle yaşanan insanlık dramına son verilmesi gerektiğini belirtti. Gazze'deki sağlık sistemine yönelik saldırılar nedeniyle 38 sağlık personeli alıkonulmuş durumda ve 300 sağlık personeli şehit olmuş, 102 ambulans ise imha edilmiştir. Gazze'de 138 sağlık kuruluşu hedef alınarak 22 hastane ve 52 sağlık merkezi hizmet dışı bırakılmıştır.

kkzt-iayd0upgrbini785a-1.webp

Gazze Sağlık Bakanlığı, uluslararası toplumdan Gazze Şeridi'nin kuzeyinde sahra hastaneleri kurma ve bölgedeki temel yaşam koşulları ve sağlık hizmetlerini sağlama çağrısında bulundu. Ayrıca, barınma merkezlerindeki binlerce çocuk, hamile kadın, diyaliz hastaları ve kronik hastalar için acil yardım talep etti.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)