Güncel

Gazze'deki Saldırılarda Şehit Sayısı Ne Kadara Yükseldi?

Gazze Sağlık Bakanlığı, siyonist işgal rejiminin devam eden saldırılarında 27 bin 947 Filistinlinin şehit olduğunu açıkladı. Son 24 saatte ise 107 Filistinli hayatını kaybetti.

Gazze Sağlık Bakanlığı, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarında şehit olan Filistinlilerin sayısının 27 bin 947'ye yükseldiğini duyurdu. Bakanlık, son 24 saat içinde ise 107 Filistinlinin daha şehit düştüğünü, 142 Filistinlinin yaralandığını bildirdi.

67,459 Filistinli Yaralandı

Ekim ayından bu yana devam eden saldırılarda, 67 bin 459 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. Ancak, enkaz altında kalan başka ölü ve yaralıların da olduğu ifade edildi. Sivil savunma ve ambulans ekiplerinin yetersizliği nedeniyle yardım ulaştırmanın zorlaştığı vurgulandı.

Gazze'deki çeşitli mahallelerde savaş uçakları tarafından düzenlenen hava saldırılarında, er-Rimal, El Sabra, El Zeytun, Tel el-Heva ve Şeyh Aclin gibi birçok konutun hedef alındığı belirtildi. Hava ve topçu bombardımanları ile drone saldırılarının etkisiyle, ambulansların hedef alınan bölgelere ulaşamadığı ifade edildi.

(İLKHA)