Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ) ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle, Tekirdağ'ın Naip Mahallesi'nde yaşayan ve mahalle sakinleri tarafından "Gelendost" olarak adlandırılan leyleğin aktiviteleri, iklim değişikliği ve insan etkisinin leyleklerin yaşamı üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla canlı olarak izlenecek.

Gelendost'un yaşam alanındaki hareketlerini izlemek için TREDAŞ tarafından kurulan kamera sistemiyle birlikte, leyleğin günlük aktiviteleri 24 saat boyunca takip edilecek. TREDAŞ Genel Müdürü Reşit Bilgili, bu çalışmanın toplumsal sorumluluklarından biri olarak küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek ve doğal yaşamı korumak amacıyla başlatıldığını belirtti.

gelendost-isimli-leylegin-aktiviteleri-24-saat-boyunca-izlenecek-c713a889.jpeg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mevlid Kandili Mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mevlid Kandili Mesajı

Trakya'nın göçmen kuşlar ve leylekler için önemli bir bölge olduğunu vurgulayan Bilgili, TREDAŞ olarak kuşların yaşam alanlarını korumak için platformlar kurduklarını ve Gelendost için özel bir platform hazırladıklarını ifade etti. Platformun leylek tarafından yuva olarak benimsenmesiyle birlikte, leyleğin aktivitelerinin sürekli olarak takip edilebileceğini dile getirdi.

Bilgili, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile yürütülen ortak çalışmayı söyleyerek, "Bu çalışmanın, leyleklerin davranışlarını inceleyerek, çevresel değişikliklere nasıl tepki verdiklerini anlamak ve gelecekte alınması gereken önlemleri belirlemede önemli bir veri sağlayacağını düşünüyoruz" belirtti.

(AA)

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)