Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Google, kullanıcı deneyimlerini geliştirmek üzere adımlar atmaya ve yenilikler sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda daha önce de birçok yeni özelliğini ve güncellemelerini duyuran Google, bu kez de Gmail hesapları için dikkat çeken bir duyuru yaptı. Google, iki faktörlü kimlik doğrulamasını aktif hale getirmeyen ve az kullanılan Gmail hesaplarını silecek.

Google tarafından Gmail hesapları ile ilgili yapılan açıklamaya göre, güvenlik gerekçesi ile kullanılmayan birçok Gmail hesabı silinecek. Bu kapsamda Google’ın aldığı karar doğrultusunda kullanıcıların Google Drive, Dokümanlar ve Fotoğraflar gibi Google Workspace uygulamaları da dahil olmak üzere, 2 yıl boyunca hiç kullanılmamış olan tüm hesapları bir anda silinebilir. Gmail hesaplarının silinmesine 16 gün kaldı. İşte detaylar…

GOOGLE O HESAPLARI SİLECEK

google-dan-kullanicilarina-duyuru-16-gun-sonra-hesabiniz-silinebilir-hesabinizi-kurtarmak-icin-h136525-c5d91.webp

Google’ın, güvenlik gerekçesi ile aldığı kararın arkasındaki en büyük neden, eski hesapların saldırılara açık olabileceği ihtimali. Zira unutulmuş veya hiç kullanılmayan hesaplar genellikle ele geçirilmiş, iki faktörlü kimlik doğrulaması kurulmamış, eski veya yeniden kullanılmış şifrelere dayanıyor. Bu nedenle bu tür hesaplar, kullanıcıların güvenlik kontrollerinin dışında kalabiliyor.

Google Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Ruth Kricheli, Mayıs ayında yazdığı blog yazısında, şirketin kullanıcılarını spam, kimlik avı dolandırıcılık girişimleri ve hesapları ele geçirme gibi güvenlik tehditlerinden korumak adına teknoloji ve araçlara yatırım yaptıklarını dile getirmişti.

HANGİ HESAPLAR SİLİNMEYECEK?

iPhone 16 Satışa Çıktı!  Almak İçin Gece Boyu Uzun Kuyruklarda Beklediler iPhone 16 Satışa Çıktı! Almak İçin Gece Boyu Uzun Kuyruklarda Beklediler

Yapılan açıklamada, yakın zamanda söz konusu hesaplarda oturum açmış olan kişilerin hesaplarının silinmeyeceği bildirildi. Ayrıca e-posta okumak veya göndermek, Google Drive kullanmak, Youtube videosu izlemek, Google Play Store üzerinden uygulama indirmek, üçüncü taraf başka bir hizmette oturum açmak gibi eylemler ile Google’ı kullanmak ya da sadece Google Arama özelliğini kullanmak da etkinlik olarak kabul ediliyor.

Google hesaplarının silinmesini istemeyen kişilerin 16 günlük süreçte hesaplarına giriş yapması ve hatta iki faktörlü kimlik doğrulamayı aktif etmesi öneriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak: HABER MERKEZİ