9 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek olan görevde yükselme sınavı, memurluk, şeflik, saymanlık ve şube müdürlüğü için yapılmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması yönetmeliği kapsamında belirlenen sınav takvimi açıklandı.

Bakan Mahmut Özer, gerçekleştirilecek sınavın duyurusunun, 22 Mayıs tarihinde Bakanlık meb.gov.tr adresinde yayımlanmasının ardından sürece başlanacağını belirtti.

Özer, sınav uygulama takvimi için şu açıklamayı yaptı:

"Yazılı sınav için internet üzerinden başvuru ve onay süreci, 29 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Başvuru işlemi, son gününde saat 18.00'de onaylanacak. Görevde yükselme sınavına katılacak adaylar, 9 Haziran'da meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Sınav giriş belgeleri ise, 26 Haziran'da yayımlanacaktır. Gerçekleştirilecek olan görevde yükselme sınavının sonuçları, 4 Ağustos'ta açıklanacaktır."

Bakan Özer, görevde yükselme ve unvan değişikliği kapsamında belirlenen kontenjanlara ilişkin şunları açıkladı: "Şube müdürlüğü kadrosu için 400, şeflik için 2 bin, memurluk için 3 bin ve saymanlık için de 57 kontenjan belirledik."

Tur Otobüsü Devrildi: 7 Ölü, 33 Yaralı Tur Otobüsü Devrildi: 7 Ölü, 33 Yaralı

Bakan Özer, görevde yükselme ve unvan değişikliği için başvuru yapacak olan tüm personeller için başarılar diledi.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)