Van’da Gevdan Aşireti Kanat Önderi Şehmuz Işık’ın oğlu Ömer Işık ile Mizgin Işık’ın düğün töreni büyük bir ihtişamla gerçekleştirildi. Yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı düğün töreninde, geline 2 kilo altın ve damada ise 15 milyon TL takı takıldı.

Freni Boşalan Kamyon 2 Araca Çarparak Devrildi: 7 Kişi Yaralandı Freni Boşalan Kamyon 2 Araca Çarparak Devrildi: 7 Kişi Yaralandı

Düğün, 2 ton etli yemeğin dağıtıldığı, aşiret liderleri, kanaat önderleri, STK başkanları ve iş adamlarının yer aldığı bir törenle yapıldı. 4 saat süren ve yaklaşık 20 kişinin katıldığı takı töreni büyük bir ilgi gördü. Törende, takılan paralar bavullara konularak taşındı. Törenin ardından yüzlerce kişi halay çekti.

Geline 2 Kilo Altın, Damada 15 Milyon Tl Takıldı (2)

Sosyal medya ve televizyonlarda sıkça boy gösteren Tıvorlu İsmail’in de katıldığı düğün, büyük bir coşku içinde geçti. Düğün sonunda açıklama yapan toy büyüğü iş adamı Veysel Ürüm, katılan herkese teşekkür etti.

Paranın önemli olmadığını, birlik beraberliğin önemli olduğuna değinen damadın babası Gevdan Aşireti Kanaat Önderi Şehmuz Işık, “Siz değerli dostlarımızı aramızda görmekten onur duydum. Para önemli değil, önemli olan sizin gelmeniz, sizin dostluğunuzdur. Birlik ve beraberliğimizi paylaştığınız için hepinize minnettarım. Takı töreninde toplanılan paralar aşiretler arasındaki yardımlaşmadır, dayanışmadır” dedi.

Geline 2 Kilo Altın, Damada 15 Milyon Tl Takıldı

Damada 15 milyon TL para takıldığını söyleyen damadın abisi Cigerhun Işık ise “Düğünümüze uzaktan ve yakından, yurtdışından katılım sağlayan bütün dostlarımıza teşekkürlerimizi sunarız. Düğünümüze yaklaşık 6 bin davetli katıldı. Küçükbaş hayvandan oluşmak üzere 2 ton et kestik. Damadımıza yaklaşık 15 milyon TL takıldı. Geline de 2 kilo altın da takıldı” diye konuştu.

Geline 2 Kilo Altın, Damada 15 Milyon Tl Takıldı (5)

Geline 2 Kilo Altın, Damada 15 Milyon Tl Takıldı (3)

Geline 2 Kilo Altın, Damada 15 Milyon Tl Takıldı (1)

Kaynak: İHA