Yaklaşık 20 Dünya büyüklüğündeki "koronal delik" olarak adlandırılan bu kara leke, gezegenimize zarar vermemektedir. Ancak, Dünya üzerinde bazı etkilere neden olabilir.

Uydu ve Teknolojik Altyapı Etkilenebilir
NASA'nın önceki gün keşfettiği koronal delik, Güneş'in manyetik alanının uzaya yayılmasıyla oluşan bir fenomen. Gözlemlenen bu kara lekenin, saatte 2.8 milyon kilometre hızla hareket eden bir Güneş rüzgarı oluşturacağı öngörülmektedir. Yarın Dünya'ya ulaşması beklenen rüzgarların, gezegenin manyetik alanını ve buna bağlı olarak uydu bağlantılarıyla teknolojik altyapıyı etkileyebileceği için endişe ediliyor.

İstanbul'da Deprem Meydana Geldi İstanbul'da Deprem Meydana Geldi

Bu, NASA'nın bir hafta içinde keşfettiği ikinci koronal delik. İlki 23 Mart'ta tespit edilmiş ve ABD'nin Arizona eyaletinin güneyinde aurora'lar oluşturmuştu. Güneş Fırtınası, doğrudan bir tehdit unsur olmamasına rağmen, gücüne bağlı olarak uydulara, enerji hatlarına, elektronik altyapıya, internete ve GPS koordinatlarına zarar verebilir. Belirli aralıklarla ortaya çıkan Güneş fırtınaları ayrıca gökyüzünde mor ve yeşil renkli aurora'lar yaratıyor.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)