Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Günkırı beldesinde, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Başkanlığı (TUSAŞ) işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, ilkokul öğrencilerine özel 'Hürkuş ve Gökbey Müzikal Tiyatrosu' sahnelendi. Bu özel etkinlikte, Türk mühendisler tarafından geliştirilen yerli hava araçları Hürkuş ve Gökbey'in heyecan dolu maceraları sahneye taşındı.

aw055010-01.jpg

Bitlis’te Rahatsızlanan Gazeteci Korkmaz, Son Yolculuğuna Uğurlandı Bitlis’te Rahatsızlanan Gazeteci Korkmaz, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Etkinlik, 6-8 yaş arası öğrencilere, havacılık ve uzay alanlarına ilgi duymaları ve yerli hava araçlarını tanımaları için farkındalık kazandırmayı hedefliyor. TUSAŞ tarafından desteklenen bu özel proje, çocuklara mühendislik mesleğine olan ilgilerini artırmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

aw055010-06.jpg

Günkırı İlkokulu konferans salonunda sahnelenen 'Hürkuş ve Gökbey Müzikal Tiyatrosu' oyunu, yerli hava araçlarının Hürkuş ve Gökbey'in karakterlerini canlandırdı. Bu keyifli etkinliği yaklaşık 400 öğrenci izledi. Havacılık ve yerli teknolojiye ilgi duyan çocuklar, keyifli bir gün geçirdi.

aw055010-04.jpg

aw055010-03.jpg

aw055010-02.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)