Güroymak kaymakamlığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Güroymak Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 26 Ağustos 2024 tarihinde Yamaç Mahallesi'nde hasatlık şüphesi ile alınan kan örneklerinde şarbon hastalığı tespit edildiğini belirtti.

Karantinaya alınan bölgelerde giriş çıkışların tamamen yasaklandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bitlis’te 2 Eylül Pazartesi Elektrik Kesintisi! Bitlis’te 2 Eylül Pazartesi Elektrik Kesintisi!

"5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereği Güroymak İlçe Zabıtası Komisyonu, Kaymakam Sayın Mehmet Zahid UZUN Başkanlığında 27.08.2024 günü toplanarak Şarbon hastalığına karşı koruma ve mücadele kararları alınmıştır. Pozitif çıkan sonuçlar üzerine bölgede hızla harekete geçilerek gerekli çalışmalar başlatıldı.
Karantina altına alınan bölgeler arasında Yamaç, Üzümveren, Budaklı, Sütderesi, Saklı, Değirmenköy, Günkırı ve tüm Merkez mahalleler yer alıyor. Bu mahallelerde hayvan giriş çıkışı tamamen yasaklanırken, ilçe genelinde şarbonun insana bulaşma riskini ortadan kaldırmak amacıyla İlçe Tarım Müdürlüğünce geniş çaplı aşılama çalışmaları başlatıldı. Karantina, 15 kilometrelik bir çap içinde yer alan tüm bölgelerde uygulanacak ve hastalığın yayılma riski tamamen bertaraf edilene kadar devam edecektir." denildi

Muhabir: ( Alev Yaşar )