Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen operasyonda, bölücü terör örgütüne moral ve motivasyon sağlamak amacıyla terör propagandası içeren şarkılar eşliğinde halay çektikleri tespit edilen kişilere yönelik çalışmalar yürütüldü.

Haber Kapak Şablon 2024 08 01T135857.509

Yenge Hediye Güran'dan Kritik Gelişme Yaşandı: Annesiyle Boğuşurken Gördüm Yenge Hediye Güran'dan Kritik Gelişme Yaşandı: Annesiyle Boğuşurken Gördüm

7 şüpheliye eş zamanlı operasyon yapıldı

Dicle ilçesinde, 7 şüpheliye yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda, terör örgütü propagandası yaptığı belirlenen 5 kişi yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Haber Kapak Şablon 2024 08 01T135917.948

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yakalanan şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramada, ruhsatsız av tüfeği ve terör örgütü propagandasında kullanılan çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler adli işlemleri tamamlanmak üzere Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen adli ve mülki görevlere artan bir azim ve kararlılıkla aralıksız olarak devam edilecektir."

Kaynak: AA