Diyarbakır

Halay Çekerken Terör Propagandası Yapan 5 Kişi Yakalandı

Diyarbakır’da terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilen 5 kişi gözaltına alındı. Eş zamanlı operasyonda, ruhsatsız silah ve dijital materyaller ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen operasyonda, bölücü terör örgütüne moral ve motivasyon sağlamak amacıyla terör propagandası içeren şarkılar eşliğinde halay çektikleri tespit edilen kişilere yönelik çalışmalar yürütüldü.

7 şüpheliye eş zamanlı operasyon yapıldı

Dicle ilçesinde, 7 şüpheliye yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda, terör örgütü propagandası yaptığı belirlenen 5 kişi yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yakalanan şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramada, ruhsatsız av tüfeği ve terör örgütü propagandasında kullanılan çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler adli işlemleri tamamlanmak üzere Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen adli ve mülki görevlere artan bir azim ve kararlılıkla aralıksız olarak devam edilecektir."