Hasankeyf, Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonalarının Finaline Ev Sahipliği Yapacak

Hasankeyf, Batman ilinin tarihi ilçesi olarak Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonası'nın 2023 final yarışlarına ev sahipliği yapacak.

Sporcular, Hasankeyf Limanı'nda özel olarak inşa edilen flyboard ile akrobasi hareketleri yaparak zafer için yarışacaklar.

Batman Valiliği, Ekstrem Spor Tutkunlarını Hasankeyf'e Çekiyor

Batman Valisi Ekrem Canalp, Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonası'nın Hasankeyf'e ev sahipliği yaparak ekstrem spor tutkunlarının ilgisini bu eşsiz bölgeye çekeceğini ifade etti.

Su ve ekstrem sporları için Hasankeyf'in önemli bir destinasyon haline geleceğini belirten Vali Canalp, "Kültür, tarih ve doğa turizmiyle ünlü Hasankeyf, şimdi su sporlarıyla da dikkat çekecek. Tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen bu bölge, su sporlarına yönelik altyapısıyla da ilgi odağı olacak." dedi.

Vali Canalp, Kocaeli ve İstanbul'dan sonra Hasankeyf'te finallerin düzenlenmesinin heyecanını yaşadıklarını ve bu organizasyonun Türkiye'nin dört bir yanından gelen üst düzey 30 sporcu ile dolu dolu geçeceğini belirtti. Ayrıca, flyboard ve jetsurf gibi ekstrem sporların da bu şampiyonada yer alacağını ve Hasankeyf'i ekstrem spor severler için çekici bir destinasyon haline getireceğini vurguladı.