Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yazılı bir açıklama yaparak Kahramanmaraş merkezli depremlerden büyük hasar gören Hatay ilinde yaraların sarılması için gece gündüz aralıksız çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Drift Yapan Sürücüye Büyük Ceza! Drift Yapan Sürücüye Büyük Ceza!

Bakan Özhaseki, "Depremden etkilenen 11 şehrimizi bir an evvel ayağa kaldırmak, boynumuzun borcudur." şeklindeki ifadeleriyle depremden etkilenen bölgelerdeki hızlı ve etkili müdahalelerin önemini vurguladı. Hatay'ın tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir olduğuna dikkat çekerek, bu önemli şehirdeki konut ve köy evlerinin hızla inşa edildiğini dile getirdi.

Özhaseki, Hatay'da toplamda 254 bin 195 konut üretileceğini belirtirken, bu konutlardan 220 bin 66 adedinin afet konutu, 34 bin 129 adedinin ise köy evi olduğunu açıkladı. Özellikle afet konutları için 32 bin 715 konutun ihalesinin gerçekleştirildiğini ve 30 bin 88 konut ile 48 dükkanın yapım çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Bakan Özhaseki, afetzede kardeşlere verdikleri sözü tutacaklarını ve evlerini en kısa sürede teslim edeceklerini belirtirken, yapılan çalışmalarla bölgedeki vatandaşların daha güvenli ve sağlam barınma imkanlarına kavuşacağını dile getirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)