Batman ilinde yaşayan iki öğretmen kardeş, atanamamaları nedeniyle ailelerinin geçimini tarlada çalışarak sağlamak zorunda kalıyor. Uzun yıllar boyunca aldıkları eğitimin sonucunda hayalini kurdukları öğrencileriyle buluşamayan öğretmenler, zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyor.

Öğretmenler, domates ve salatalık ekimi gibi tarım faaliyetlerini gerçekleştirerek elde ettikleri gelirle yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Atamalarının bir türlü gerçekleşmemesi nedeniyle eğitim-öğretim alanında hayallerini gerçekleştiremeyen öğretmenler, ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamak adına tarım işlerine yönelmek zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar.

51d032db-f18e-42fc-9f86-2d7dd56b8a98.jpg
Hayali Öğrenci Yetiştirmek Olan Öğretmenler Şimdi Tarlada Çalışmak Zorundalar

Atamamızı Bekliyoruz, Bir An Önce Göreve Başlamak İstiyoruz

Mustafa Adlığ, 9 yıldır atanamamanın üzüntüsünü yaşadığını belirtiyor. Yaptığı açıklamada, 4 yıl boyunca eğitim aldıktan sonra atanamadığını ve bu süreçte yaşadığı zorlukları anlatan Adlığ, atamasının bir an önce gerçekleşmesini istiyor. Aynı durumda olan birçok öğretmenin olduğunu söyleyen Adlığ, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekiyor.

Atanamayan öğretmenlerden Osman Adlığ ise atanamamanın verdiği üzüntüyü ifade ediyor. 12 yıldır atanamamanın ardından tarım işlerine yönelen Adlığ, çocuklara ders vermek istediği halde şu an tarlada çalışmak zorunda olduğunu dile getiriyor. Atanamayan öğretmenler olarak yetkililere çağrıda bulunan Adlığ, atanamama sorununun bir çözüme kavuşturulmasını istiyor.

atanamayan-ogretmenler-tarlada-calisiyor-hayalimiz-ogrenciler-yetistirmekti-8d7e98b7.jpg

Çiftçilere 2 Milyar Lira Tarımsal Destek Ödemesi Yapılacak Çiftçilere 2 Milyar Lira Tarımsal Destek Ödemesi Yapılacak

Atanamayan Öğretmenlerin Hayal Kırıklığı: 'Eğitim İçin Çabalarken Tarlada Çalışıyoruz

Öğretmenler, uzun yıllar boyunca eğitim alarak gelecek nesilleri yetiştirmeyi hedeflediklerini ancak atanamamaları nedeniyle tarlada çalışmak zorunda kaldıklarını belirtiyorlar. Özellikle atanamayan öğretmenlerin sayısının arttığı bölgelerde, bu sorunun çözülmesi ve eğitim kadrosunun güçlendirilmesi için ilgili yetkililerin çaba göstermesi gerektiği vurgulanıyor.

679fdbc1-680d-4862-bba0-bb6f4d93d9d7.jpg

6cdbb1df-2f3a-4db2-8eaa-c34e3bd13fb4.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)