İki Tır Feci Çarpıştı: 1 Kişi Hayatını Kaybetti İki Tır Feci Çarpıştı: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, Kur’an Nesli Platformu tarafından “Hayat Namazla Güzel” temalı etkinlik düzenlendi. Etkinlik, ilçenin tarihi Zeynel Abidin Camii’nde gerçekleştirildi. Program, çocukların “Hayat Namazla Güzel” sloganları eşliğinde Şeyh Camii’nden Zeynel Abidin Camii’ne yürüyüş yapmasıyla başladı. Yürüyüşün ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden etkinlik, kız çocuklarının namaz gösterisi ve erkek çocukların okuduğu şiirler ve ilahilerle renkli bir atmosferde sürdü.

Zeynel Abidin Camii’nde katılımcılara hitap eden İmam-Hatip Hüseyin Ertaş, namazın İslam’ın tevhid inancının bir yansıması olduğunu belirtti. Ertaş, İslam’ın temel inançlarından biri olan tevhidin namaz gibi ibadetlerle hayata geçirildiğini vurguladı. Peygamberlerin de tevhid inancının ardından namazı emrettiğini ifade eden Ertaş, namazın sadece bireysel bir ibadet değil, aynı zamanda toplumsal adaletin sağlanmasında önemli bir unsur olduğunu kaydetti.

Nusaybinde Hayat Namazla Guzel Etkinligi Duzenlendi D33D4Cd6

Ertaş, namazın günümüzde toplumda yeniden canlandırılması gerektiğini ve dünyevi arzuların ön plana çıkmasının bir afet olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Program, Hayrettin Şayık’ın yaptığı dua ile sona erdi.

Kaynak: İlke Haber Ajansı