Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Kur’an Nesli Platformu tarafından organize edilen “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliği büyük bir katılımla gerçekleşti. Etkinlik kapsamında, onlarca çocuk ve genç, Kızıltepe Ulu Camiinde cemaatle namaz kıldı.

Kiziltepede Onlarca Kiz Ve Erkek Ogrenci Hayat Namazla Guzeldir Dedi 55825Fc2

3 Bin Kök Kenevir ve 21 Kilo Esrar Ele Geçirildi 3 Bin Kök Kenevir ve 21 Kilo Esrar Ele Geçirildi

Etkinlik, çocukların Özgürlük Meydanı’nda gerçekleştirdiği yürüyüşle başladı. Ardından, Kur’an Kerim tilaveti ile devam eden programda, İmam Ahmet Sinan Gök, namazın önemine dair bir konuşma yaptı. Gök, “Biliyorsunuz buralara gelebilmek için bazı eğitimlerden geçtiniz. Bazı hocalarımız sizlere eğitimler verdiler, Allah onlardan razı olsun. Tabi eğitimi aldık, bitti mi? Hayır. Kesinlikle bizlere bu eğitimi veren hocalarımızla iletişimimizi ve bağlantımızı koparmayacağız. Çünkü onların üzerimizde namazı öğretmede hakkı olduğu gibi onlardan öğreneceğimiz çok şeyler vardır. Hepimizin namaz kılarken Allah’a verdiği bir sözü var, Fatiha suresinde geçiyor. ‘Yalnız sana kulluk ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.’ Kulluğumuzun göstergesi nedir? Namaz kılmaktır. Ömrümüzün sonuna kadar bizlerin Allah’a verdiğimiz bu söze sadık olmamız gerekiyor.” belirtti.

Kiziltepede Onlarca Kiz Ve Erkek Ogrenci Hayat Namazla Guzeldir Dedi 3Edfb503

Programın ilerleyen saatlerinde, kız ve erkek öğrenciler çeşitli ilahi ve ezberledikleri hadis ve ayetleri okudular. Etkinlikte üstün başarı gösteren öğrencilere hediye ve katılım belgeleri takdim edildi.

Kiziltepede Onlarca Kiz Ve Erkek Ogrenci Hayat Namazla Guzeldir Dedi B14E7Cc1

Etkinlik, yapılan dua ile son bulurken, katılımcılar ve organizatörler, programın ardından büyük bir memnuniyet ve coşku ile ayrıldılar.

Kiziltepede Onlarca Kiz Ve Erkek Ogrenci Hayat Namazla Guzeldir Dedi 380C59B1

Kaynak: İLKHA