Bitlis

Bitlis'te Hayvanları Koruma Günü Etkinliği Düzenlendi

Bitlis Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında düzenlediği etkinlikte minik öğrencilerle birlikte hayvan barınağını ziyaret etti.

Etkinliğe Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bitlis Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Doğa ve Çevre Koruma Timi de katıldı. Başkan Tanğlay, öğrencilerle sohbet ederken, barınaktaki hayvanlara gösterilen sevgi dikkat çekti.

Çocuklara  Bitlis’in tarihi ve doğal güzelliklerini anlatan boyama kitapları hediye ederek ikramda bulunan Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, “Vatandaşların, özellikle de çocukların barınağı ziyaret etmesi bizi ve sevgiye muhtaç hayvanları çok mutlu ediyor,” dedi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü personellerinin rehberliğinde barınağı gezen öğrenciler, özellikle yavru köpeklere büyük ilgi gösterdi. Minik öğrenciler, hayvanların korunmasının önemine vurgu yaparak, sokak hayvanlarının bakıma ve ilgiye muhtaç olduğunu dile getirdi.

Barınak yetkilileri, hayvan sevgisinin çocuklara aşılanması gerektiğini belirterek ailelerin barınağı düzenli olarak ziyaret etmelerini tavsiye etti.