İstanbul'da bulunan Hırka-ı Şerif Camii, her yıl Ramazan ayında gerçekleşen ziyaretlerle büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Peygamber Efendimize ait olan ve Osmanlı döneminde Sultan Abdülmecit tarafından muhafaza edilmek üzere yaptırılan Hırka-i Şerif, ziyaretçilerin manevi atmosferinde unutulmaz izler bırakıyor.

Her Yıl Binlerce Kişiyi Duygulandırıyor

İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Hırka-ı Şerif Camii'nde sergilenen kutsal emanet, her yıl binlerce kişinin duygusal bir yolculuğuna ev sahipliği yapıyor. Bu yıl da, Ramazan ayının ilk günlerinden itibaren camii ve çevresi yoğun ziyaretçi akınına uğruyor.

239ad071-e571-4ba6-88a3-8ef8181367c7.jpg

Ziyaretçiler arasında farklı şehirlerden gelenler de bulunuyor. Ümraniye'den gelen Sevcihan Tuzcu, her sene olduğu gibi bu yıl da Hırka-ı Şerif'i ziyaret ettiğini belirterek duygularını şu şekilde ifade etti: "Her sene geliyorum. Peygamber Efendimizin üstünde giydiği hırkayı gördükçe çok duygulanıyorum. Hasta olduğum halde yine gelmeden duramadım." dedi.

113bd129-7447-4675-a99e-3ec4bb5def55.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Anayasa Açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Anayasa Açıklaması

İstanbul'daki ziyaretçilere çağrıda bulunan Hırka-ı Şerif Vakfı Genel Müdürü Sümeyra Güldal, ziyaretlerin ilk iki haftada gerçekleştirilmesi konusunda özellikle İstanbulluları uyardı. Güldal, ziyaretlerin artan yoğunluğu göz önünde bulundurularak ikinci haftadan sonra sırasıyla hafta içi ve hafta sonu programlarının yoğunluğuna dikkat çekti.

hirka-i-serife-yogun-ilgi-029d0b3b.jpg

(İLKHA)

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)