Bitlis'in Hizan ilçesinde, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte güvenlik önlemleri artırıldı. Belediyenin zabıta ekipleri, öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla harekete geçerek ilçede çeşitli tedbirler aldı. Okul önlerine araçların hızını kesmek için setler kurulurken zabıta ekipleri  ilçe genelindeki ilkokul ve ortaokul çevrelerinde kapsamlı denetimler gerçekleştiriyor. 

Haber Kapak Şablon 2024 09 18T112402.781

Ekipler, şoförleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyarırken, öğrencilerin güvenliğini tehdit eden tüm tehlikelere karşı gerekli önlemleri alıyor. Ayrıca, okul önlerinde temizlik ekipleri, çevreye duyarlılığı artırmak ve temizlik sağlamak için aktif olarak çalışıyor.

Bitlis'te Yüksek Rakımlı Yaylalarda Bal Hasadı Başladı Bitlis'te Yüksek Rakımlı Yaylalarda Bal Hasadı Başladı

Konuyla ilgili açıklama yapan hizan Blediye Başkanı Yahya Şam ,“Ülkemizin geleceği olan öğrencilerimize ve onları yetiştiren öğretmenlerimize başarılı bir yıl diliyorum. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygıyla anıyor, tüm çocuklarımızı gözlerinden öpüyor ve onlara iyi bir gelecek diliyorum" ifadelerini kullandı.

Muhabir: ( Alev Yaşar )