Hoşap Kalesi Tarihi Görkemiyle Turizme Açılıyor

Van'ın tarihi Hoşap Kalesi, kartal yuvasını andıran yapısı ve büyüleyici atmosferiyle turizme kapılarını açıyor.

Van'ın tarihi ve kültürel zenginliklerinden biri olan Hoşap Kalesi, tarihi dokusuyla hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Bu etkileyici yapı, geçmişi Urartu Devleti'ne kadar uzanan ve Osmanlı Devleti'ne tabi Mahmudi Beyleri tarafından inşa edilen bir kale olarak bilinir. Hoşap Kalesi, yüksek kayalıklar üzerine kurulmuş olup bölgenin simgesi haline gelmiştir.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı, bu tarihi ve büyüleyici yapının restorasyon çalışmalarını inceledi.

Kartal Yuvası Hoşap Kalesi Tarihi Görkemiyle Turizme Açılıyor

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulanan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Balcı, vatandaşın hayatını kolaylaştıracak birçok çalışmaya imza attıklarını belirtti. Kadim bir şehir olan Van'ın kültür ve turizmine yönelik de çalışmalar yaptıklarını ifade eden Vali Balcı,

“Van tarihi, kültürü ve kimliği olan bir şehrimizdir. Van'da tarihe mal olmuş köklü yapılarımız var. Bunların restorasyonu ve ayağa kaldırılması konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığının himayelerinde Van Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi olarak güzel işler yapılıyor. Hoşap Kalesi'nin restorasyon projesi başladı ve bu çalışmalar devam ediyor. İnşallah yolu ve çevre düzenlemesiyle beraber buraya bir fonksiyon vereceğiz. Böylece turizme açmış olacağız” dedi.

Kartal Yuvası Hoşap Kalesi Tarihi Görkemiyle Turizme Açılıyor

Daha görkemli hale getireceğiz

Hoşap Kalesi'nin yapısı itibariyle çok cezbedici olduğunu dile getiren Balcı,

“Hoşap Kalesi tarihi bir mekandır. Restorasyon çalışması bittikten sonra vatandaşımızın gezip görebileceği güzel bir mekan olacaktır. İnşallah burayı daha görkemli hale getireceğiz. İçerisinde fonksiyonunu kaybetmiş mekanlara fonksiyon verilmesiyle beraber kalenin görkemli bir yapıya dönüşeceğine inanıyorum. Böylece Van'ın kültür ve turizmine önemli bir katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Hoşap Kalesi'nin yanı sıra, Gevaş Selçuklu Mezarlığı düzenlemesi, Erciş Zortul Kümbeti, Süleyman Han Camii ve kentte büyük bir değer katacak olan eski Van şehriyle ilgili çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan vali Balcı, bu çalışmaların bitmesiyle yeni turizm alanlarının kazandırılacağını kaydetti.