HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Kaya'dan Çağrı

Erzincan'ın Başbağlar köyünde, 5 Temmuz 1993'te meydana gelen ve 33 Müslümanın şehit olduğu acı katliamın yıldönümünde konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Metin Kaya, olayla ilgili hala birçok soru işaretinin aydınlatılmadığına dikkat çekti.

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde, PKK tarafından düzenlenen katliamın yıldönümünde yapılan anma törenine katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Metin Kaya, önemli açıklamalarda bulundu.

Başbağlar Şehitliği'nde bulunan şehit yakınlarıyla birebir görüşen Kaya, katliamın faillerinin dünya ve ahirette cezasız kalmayacağını ifade etti.

Kaya, acılı ailelere teselli verirken köy muhtarı Ali Akarpınar ile de kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Akarpınar, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Metin Kaya'ya katliam öncesinde ve sonrasında yaşanan bazı olaylardan bahsetti.

"Hala bu katliamın sorumlularının bulunmayıp yeteri kadar çalışmanın yapılmaması bizi üzüyor."

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Metin Kaya, yaptığı ziyaret ve görüşmelerin ardından İLKHA'ya açıklamalarda bulundu. Kaya, "Bugün Başbağlar Katliamı'nın yıldönümü dolayısıyla Başbağlar köyündeyiz. Öncelikle köyü ziyaret ettik ve düzenlenen programa katıldık. Şu an şehitlerimizin mezarlığında bulunuyoruz. Şehitlerimizi ziyaret ettik, dualar okuduk, şehit aileleriyle görüştük ve acılarını paylaştık. Ancak bizi içten içe üzen ve endişelendiren nokta, bu katliamın hala sorumlularının bulunamaması ve konuyla ilgili yeterli çalışmanın yapılmamasıdır. Bu durum bizi ayrıca üzmektedir. Ayrıca, Başbağlar Katliamı diğer katliamlara kıyasla çok daha az ilgi görmektedir. Son dönemlerde devlet yetkililerinden bazı katılımlar olsa da katliamın aydınlatılması ve unutulmaması konusunda yeterli bulmuyoruz." şeklinde konuştu.

Meclis'te Başbağlar Katliamı'nı Araştırmak İçin Komisyon Kurulmalı

Başbağlar Katliamı hakkında detaylı bir araştırma yapılması gerektiğini ifade eden Kaya, "Mecliste Başbağlar Katliamı'nı araştırmak için bir komisyon kurulmalıdır. Çünkü olaylarla ilgili köy halkından ve çevredeki köylerden ciddi soru işaretleri bulunmaktadır. Görüştüğümüz insanlar farklı şeyler ifade etmeye başladı. Özellikle bazı köylüler, katliamdan bir süre önce Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde.

PKK tarafından düzenlenen katliamın yıldönümünde köyde düzenlenen anma törenine katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Metin Kaya, açıklamalarda bulundu.

Başbağlar Şehitliği'nde bulunan şehit yakınlarıyla birebir görüşen Kaya, katliamın faili olanların adalet önünde hesap vereceğini vurguladı.