Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2024 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 8. Etkili Hutbe Sunumu Yarışması’nın Türkiye finali Antalya'da gerçekleştirildi. Türkiye genelinde yapılan elemelerin ardından finale kalan din görevlilerinin yarıştığı bu prestijli etkinlikte, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden katılan Kanatlı Camii İmam Hatibi Salih Maytalman, etkili hutbe sunumu ile Türkiye birincisi olmayı başardı.

Haber Kapak Şablon 2024 08 31T132204.740

Yarışma, ilçe, il ve bölge aşamalarının ardından, Antalya Muratpaşa Camii'nde öğle namazından sonra gerçekleştirilen finalle sona erdi. Yarışmanın jürisinde önemli isimler yer aldı: Prof. Dr. Abdurrahman Candan başkanlığındaki seçici kurulda, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Ünal, Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş, ve Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Radyo ve Televizyon Daire Başkanlığı Drama Yönetmeni Nisan Kumru görev aldı.

Yarışmanın sonunda, Ordu Altınordu'dan Muhammed Kılıç ikinci, İstanbul Küçükçekmece'den Ahmet Çağlı ise üçüncü oldu. Dereceye giren din görevlilerine ödülleri, 2024 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Açılış Merasimi'nde takdim edilecek.

2 Ayrı Trafik Kazasında 3 Kişi Yaralandı 2 Ayrı Trafik Kazasında 3 Kişi Yaralandı

Kaynak: İLKHA