Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının okul masraflarını karşılamak üzere 587 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi gerçekleştirdi. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada, SED ödemelerinin çocukların okula devamını ve eğitim başarısını artırmaya yönelik önemli bir destek sağladığını ifade etti.

'Sağlıklı Gelişimlerine Destek Oluyoruz'

Bakan Göktaş, "SED ödemelerimizle, çocuklarımızın eğitim masraflarını karşılamanın yanı sıra, onların sağlıklı ve dengeli beslenmesi, kişisel bakım ihtiyaçlarının giderilmesi ve sosyal aktivitelere katılımı gibi konularda da destek sağlıyoruz" dedi.

17 İlde FETÖ Operasyonu: 39 Gözaltı 17 İlde FETÖ Operasyonu: 39 Gözaltı

Çocukların aile ortamında büyümesinin toplumsal değerlerin korunması açısından önemli olduğunu vurgulayan Göktaş, "Aile odaklı sosyal hizmet modellerimizle çocukların öncelikli olarak aile şefkati ve sıcaklığı içinde yetişebilmeleri için gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

SED Ödemeleri ile Desteklenen Aileler

SED ödemeleri ile desteklenen aileler, çocuklarının eğitimine katkıda bulunmanın yanı sıra genel yaşam kalitelerini artırarak çocuklarını daha sağlıklı bir çevrede büyütme imkanına sahip olacak. Bu ödemeler, ailelere ekonomik anlamda bir rahatlama sağlarken, çocukların eğitim hayatlarına odaklanmalarına yardımcı olacak. (İLKHA)

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)