Program, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, ilçe protokolü ve her iki ailenin mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

Mevlid-i Nebi Etkinliği: "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" Mevlid-i Nebi Etkinliği: "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası"

Barış programı, özel bir işletmede Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Vali Ahmet Hamdi Usta, ailelere hitaben yaptığı konuşmada, iki ailenin aynı sofra etrafında bir araya gelerek barışı sağlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haber Kapak Şablon 2024 07 30T150634.865

"Bütün müminler kardeştir"

Vali Usta, konuşmasında şunları söyledi: “Her iki aile mensuplarının bir araya geldiği ve bizleri de sofralarında misafir ettikleri bu son derece anlamlı buluşma için teşekkür ediyorum. Bu sofra etrafında bir araya geldiğimiz gibi bundan sonra da daha nice sağlıklı ve huzurlu günlerde bir araya gelmeyi temenni ediyorum. ‘Bütün müminler kardeştir’ ilkesi, ayeti kerimeyle sabittir. Dolayısıyla bu emir doğrultusunda hareket etmek bizim temel düsturumuz olmalıdır. Etrafımızdaki insanları üzmeden, kırmadan, onlara herhangi bir zarar vermeden yaşamalı, onların derdine ve sıkıntısına çare bulmak için seferber olmalıyız.” 

Barış programı, İl Müftüsü Celal Sürgeç’in yaptığı barış duası ile sona erdi.

Haber Kapak Şablon 2024 07 30T150657.119

Kaynak: İLKHA