Ardahan ve Bingöl illerinde yaşanan olumsuz hava koşulları, eğitime ara verilmesine neden oldu. Ardahan Valiliği'nden yapılan açıklamada, kent genelinde etkili olan kar yağışı ve tipinin ulaşımı olumsuz etkilediği belirtilerek, tüm ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiği duyuruldu.

Ulaşım Sorunu Yaşanmaması İçin Öğrenci ve Veliler Mağdur Olmayacak

Açıklamada, ulaşımın aksaması dolayısıyla öğrencilerin ve velilerin mağdur olmaması adına bu kararın alındığı ifade edildi. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı vurgulandı.

basliksiz-4-6jsc-cover.jpg

Bingöl Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada ise yoğun tipi ve buzlanma nedeniyle 25 Aralık Pazartesi günü eğitime ara verildiği bildirildi. Hamile ve engelli kamu çalışanlarının da aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Her iki ilde de alınan bu kararlar, vatandaşların güvenliği ve ulaşımın sorunsuz bir şekilde sağlanabilmesi amacıyla alındı. Halkın, kar yağışına karşı dikkatli olması ve yetkililerin açıklamalarını takip etmesi önemle vurgulandı. (AA)

10-ilde-yuz-yuze-egitime-kar-tatili-fdfc3134.jpg

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)