Diyarbakır

İki Okulda Tarihi Geçmiş 80 Kilo Ete El Konuldu

Diyarbakır'da yapılan gıda denetimlerinde, iki okul yemekhanesinde son kullanma tarihi geçmiş 80 kilogram tavuk etine el konuldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin hijyenik ve sağlıklı gıda tüketimini sağlamak amacıyla gıda denetimlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Sağlık İşleri ve Zabıta Daire Başkanlıkları tarafından yürütülen denetimlerde, iki okul yemekhanesinde son kullanma tarihi geçmiş toplam 80 kilogram tavuk etine el konuldu. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, gıda denetimlerinin 10 gün boyunca sürdürüldüğü belirtildi.

Gıda zehirlenmesinin önüne geçildi

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Gıda Denetim Ekibi ve Zabıta Dairesi Başkanlığı personeli, denetimlerde ele geçirilen sağlığa zararlı etleri imha ederken, okul yönetimleri hakkında da yasal işlem başlattı. Bu çalışmalar, muhtemel bir gıda zehirlenmesinin önüne geçildi.

Ayrıca, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Gıda Denetim Koordinasyonu, kent genelindeki zincir marketlere yönelik denetimlerini de sürdürdü. Son iki haftada gerçekleştirilen denetimlerde 300 kilogram bozulmuş pirince el konularak imha edildi.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Vahap Saçaklı, öğrenci ve halk sağlığı konusunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.