İkinci el otomobil piyasasında son dönemlerde yaşanan durgunlukla birlikte fiyatların yüzde 10 civarında düşüş gösterdiği belirlendi. Ancak bu fiyat düşüşüne rağmen piyasada beklenen hareketlilik yaşanmadı. Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Batman'da da benzer bir durgunluk söz konusu.,

Çiftçilere 2 Milyar Lira Tarımsal Destek Ödemesi Yapılacak Çiftçilere 2 Milyar Lira Tarımsal Destek Ödemesi Yapılacak

Yıl Sonu Beklentisi Var

Batman'daki oto galericiler, otomobil satışlarında yüzde 10'luk bir düşüş olduğunu belirtirken, yıl sonundan sonra piyasada hareketlenme beklentisi içerisindeler. Oto galerici Mevlüt Ocakhanoğlu, İLKHA'ya verdiği demeçte, araç fiyatlarında son zamanlarda bir düşüş yaşandığını fakat genel olarak piyasanın durgun olduğunu vurguladı. Ocakhanoğlu, "Yılbaşına kadar bu durgunluk sürecek. Ardından fiyatların tekrar yükseleceğini tahmin ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bir diğer oto galerici Vedat Özkan ise, durgunluk sebebiyle fiyatları düşürdüklerini ve mazot fiyatlarının yüksekliğinin LPG'li araçlara olan talebi artırdığına dikkat çekti.

Oto galerici Hasret Elipek ise, sıfır araç fiyatlarının düşmediği sürece ikinci el otomobillerin de fiyatlarının düşmeyeceğini belirtti ve ekledi: "Sıfır araç fiyatları düşerse ikinci el araçlarda da düşüş olur."

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)