Tatvan

İl Sağlık Müdürü Ekici, Bitlis'te Trafik Kazasında Ağır Yaralanan 12 Yaşındaki Gamze'yi Ziyaret Etti

Bitlis'te meydana gelen bir trafik kazasında yaralanan 12 yaşındaki Gamze G, Bitlis İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mustafa Ekici'nin hızlı müdahalesi ve tesadüfen kaza mahallinde bulunmasıyla hayata tutundu.

Bitlis'te 10 gün önce meydana gelen trafik kazasında yolun karşısına geçerken bir aracın çarpması sonucu 7. sınıf öğrencisi Gamze G. ağır yaralanmıştı. Bilinci kapalı olan çocuğa ilk müdahalesi olay yerinde yapıldıktan sonra Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi'nde kaldırılan Gamze yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Yoğun bakım sürecinin ardından Gamze'nin sağlık durumunda olumlu gelişmeler kaydedilince, tedavisi Beyin Cerrahisi Servisi'nde devam etti. Bu süreçte Gamze'yi ziyaret eden Bitlis İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Ekici ve Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökmen Reyhanlı, geçmiş olsun dileklerini ileterek moral verdi. Gamze'nin ailesi de hastanedeki özverili çalışmalardan dolayı sağlık çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

"Bu tür kazalarda zamanlama çok önemli"

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mustafa Ekici, yaptığı açıklamada, "Gamze'nin kazadan sonra hızlı bir şekilde ilk yardım alması, yaşam mücadelesinde kritik bir rol oynadı. Bu tür kazalarda zamanlama çok önemli; ilk müdahale, hayatta kalma şansını büyük ölçüde artırır. Son yıllarda bakanlığımızca verilen sertifikalı ve sertifaksız İlk Yardım Eğitimlerinin artması sonucu Vatandaşlarımız ilk yardım konusunda bilinçli hale gelmiştir. Bunun da bizzat şahit olduğum bu kazada olay yerinde uygulandığını görmek beni ayrıca mutlu etti. Son beş yılda ilimizde de yaklaşık 2500 kişiye İlk yardım eğitimleri verilmiş olup hedefimiz tüm vatandaşlarımızı ilk yardım egitimi konusunda bilinçlendirmek olacaktır. Ayrıca, ambulans ekiplerimizin ve hastane personelimizin Gamze'nin tedavisinde gösterdiği özveri, bir yaşamı kurtarmada nasıl büyük bir fark yaratabildiğini gösteriyor. Tüm çalışma arkadaşlarımada ayrıca teşekkür ederim" dedi.