Amasya'da yaşayan 81 yaşındaki Yaşar Aktaş, hayatının ikinci kez Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) girerek ilahiyat fakültesi hedefine bir adım daha yaklaştı.

Aktaş, ilkokul, ortaokul ve lise diplomasının mezun olduğu okulun sisteminde bulunamaması nedeniyle açık öğretimden bu diplomalara sahip oldu. Daha sonra 2018 yılında başladığı 2 yıllık ilahiyat bölümünü başarıyla tamamladı.

Şimdi ise eğitim hayatını 4 yıllık ilahiyat fakültesinde sürdürmek isteyen Aktaş, geçen yıl ilk kez DGS'ye girdi, ancak başarılı olamadı. Fakat bu durumu yılmadan kabul etmedi ve bu yıl tekrar sınava girdi.

Bastonuyla Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne gelen Yaşar Aktaş, sınavın ardından yaptığı açıklamada, sınavın iyi geçtiğini söyledi ve matematik dışında herhangi bir sıkıntı yaşamadığını ifade etti.

Hedefinin 4 yıllık ilahiyat fakültesini kazanmak olduğunu vurgulayan Aktaş, aynı zamanda Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü de okumak istediğini belirtti.

Suriye ve Irak’ta 3 PKK Elemanı Etkisiz Hale Getirildi Suriye ve Irak’ta 3 PKK Elemanı Etkisiz Hale Getirildi

Yaşar Aktaş, gençlere okumaları konusunda tavsiyelerde bulunarak, öğrenmenin yaş sınırı olmadığını göstermek istediğini dile getirdi. "Mezara kadar okuyacağım" diyen Aktaş, azmiyle gençlere büyük bir örnek oluyor.

Amasya Üniversitesi Genel Sekreteri Duran Çuhadar da Yaşar Aktaş'ı üniversitelerinde öğrenci olarak görmeyi dilediklerini ve azminden dolayı teşekkür ettiklerini belirtti.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)