Güncel

İlkokul öğrencilerinin protestosu sosyal medyada gündem oldu

Ümraniye Mehmet Ali Yılmaz İlkokulu'nda öğrenciler, işgal rejimine destek veren ürünlere karşı Algida kamyonunu protesto etti. Çocukların spontane tepkisi sosyal medyada ses getirdi.

Filistin'de yaşanan soykırımda binlerce çocuk ve on binlerce Filistinli'nin katledilmesi, dünya genelinde tepkilere neden oldu. Boykot çağrıları da bu tepkilerin bir yansıması olarak ortaya çıktı. Bugün öğle saatlerinde Ümraniye'de kaydedilen "boykot protestosu" ise yürekleri ısıttı.

Sosyal medyada gündem oldu

Okula mal indirmeye gelen Algida kamyonunu gören öğrenciler, hiçbir yönlendirme olmadan yuhalama eylemi başlattılar. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük ilgi topladı. Okula mal indirmeye gelen kamyon, çocukların ıslık ve yuhalaması sonrasında hızlıca okulun bahçesini terk ediyor.

Ümraniye'de yaşanan bu çocukların ses getiren protestosu, sosyal medyada en çok izlenenler arasına girdi. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın boykot kararına rağmen kantinlerde işgal rejimine destek veren dondurma markalarının çocuklara satılması da ayrıca tepki topladı. (İLKHA)