Şanlıurfa'da düğün sezonunun başlamasıyla birlikte altın fiyatlarındaki artış, imitasyon altınlara olan talebi artırdı. Evlilik hazırlıkları yapan çiftler, Çin ve Hindistan'dan getirilen imitasyon takılara yönelerek maliyetleri düşürmeye çalışıyor.

Mısır Anızı Biyoyakıt Ham Maddesi Oluyor Mısır Anızı Biyoyakıt Ham Maddesi Oluyor

Gram fiyatı 2 bin 500 liranın üzerine çıkan gerçek altını alamayan çiftler, evliliklerini ertelememek adına imitasyon altınlara yöneliyor. Bu talep artışı, takıcıları memnun ederken, imitasyon altın satışları oldukça yükselmiş durumda.

Şanlıurfa’daki takıcılar, 800-900 bin TL'ye satılan altın takıları imitasyon olarak 20-30 bin TL’ye sunuyor. Bakır, çelik ve gümüş gibi madenlerin altın suyuna batırılmasıyla üretilen imitasyon takılar, kalitesine göre 2 yıl garantili olarak satılıyor.

Sanliurfada Imitasyon Altina Ilgi Artti 1

Tarihi Balıklıgöl platosunda bulunan çarşıda imitasyon altın satışı yapan esnaf Mesut Ceylan, "Birebir altın ile aynı görünümde olan imitasyon altınlarımızı 2 yıl garantili olarak satışa sunuyoruz. Genellikle yeni evlenecek genç kızlarımız rağbet gösteriyor. Düğün sezonunda satışlarımız ciddi şekilde artıyor" dedi.

Diğer bir esnaf Mehmet Acet de, "Altın fiyatlarının yüksek olması nedeniyle imitasyon takılara olan ilgi büyük. Madonna, frenk bağı, akıtma ve yöresel bilezikler gibi çeşitli takıların satışını yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Sanliurfada Imitasyon Altina Ilgi Artti

Kaynak: İhlas Haber Ajansı