Güncel

İŞKUR’dan Yeni Sistem: İşverenler İş Arayanlara Mesaj Gönderebilecek

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, Aday Havuz Sistemi ile işverenlerin İŞKUR’a kayıtlı iş arayanlara ulaşabileceğini, mesaj gönderip davet edebileceğini açıkladı. Yeni sistem, işverenlerin eleman ihtiyaçlarını hızla karşılamayı hedefliyor.

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, “Aday Havuz Sistemimiz ile artık işverenlerimiz İŞKUR’a kayıtlı iş arayanlara ulaşabilecek, onlara sistem üzerinden mesaj gönderebilecek ve davet edebilecekler” dedi. Bakan Işıkhan, Aday Havuz Sistemi çalışmasını nihayete erdirdiklerini söyleyerek, "Bugün hayata geçireceğimiz Aday Havuz Sistemimiz ile artık işverenlerimiz İŞKUR’a kayıtlı iş arayanlara ulaşabilecek, onlara sistem üzerinden mesaj gönderebilecek ve davet edebilecekler. Böylece işverenlerimizin eleman ihtiyaçlarını en kısa zamanda gidermelerini sağlayacağız. Ayrıca bu tarihten itibaren her yıl engelli hibe çağrılarına farklı bir temayla çıkmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Otizmli Bireylerin İstihdamına Yönelik Hibe Destekleri

Ayrıca, bu tarihten itibaren her yıl engelli hibe çağrılarına farklı bir temayla çıkmayı hedeflediklerini belirten Işıkhan, bu yıl ana hedeflerinin otizmli bireylerin işgücüne katılım ve istihdamını artırmak olduğunu söyledi. Otizmli bireyleri istihdam edecek işverenlerin projelerini destekleyeceklerini belirten Işıkhan, "Bu kapsamda, bu yıl ana hedefimiz otizmli bireylerimizin işgücüne katılım ve istihdamını artırmak. Otizmli bireylerimizi işyerlerinde istihdam edecek işverenlerin projelerini destekleyeceğiz. Otizmli bireylerimizi, istihdama katmayı hedefleyen projelerinizi sabırsızlıkla ve ivedilikle bekliyoruz. Her yıl değişecek olan temalarımızla toplumsal duyarlılığımızı, işgücümüze yansıtmayı ve sosyal adaleti sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.